Logo
Til DNT.no forside

8 turtips i Mosseregionen

Velkommen til vandring på stier vi har merket, turmål vi har tilrettelagt, gapahuker, hytte og utkikkstårn. Nyt naturen til skogs, på vannet i innsjøer, på fjorden og i vakkert kulturlandskap!

I Mosseregionen finner du en rekke fine turmål og turstier som passer til enhver person. Har lyst til å ta deg en enkel gåtur eller en sykkeltur? Her kommer 8 ulike turer som kan falle i smak for deg som vil uforske vår fine region! 

 

Her er 8 fine turer du kan gå i den vakre Mosseregionen:

Kyststi langs Østre Jeløy, fra Kjørbuktåsen

Dette er en tur som starter på Kjørbuktåsen og som tar deg rundt Østre Jeløy. Dette er en middels krevende fottur som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form. 

Lengde: 6,8 km
Varighet: 3 timer
Høydemeter: 348 m

Tur Larkollen Skole, Stretaneset – Danmark

Tur fra Larkollen skole som tar deg ned til øya Danmark, hvor du ved lavvann kan gå en 300 lang tombolo (naturlig morene/sandbru) for å komme deg ut til øya. Dette er en passende tur for deg som har grunnleggende turferdigeter, da det er en middels krevende tur. 

Lengde: 10 km
Varighet: 3 timer
Høydemeter: 128 m

Rundtur ved Jonsten i Råde

Dette er en rundtur som fører deg rundt et område i Råde kalt Jonsten. Langs rundturen møter du på Jonsteintoppen som er en fin rasteplass, hvor du får en fin utsikt mot holmer i Vansjø. Denne turen passer for alle, hvor det ikke trengs ekstra ferdigheter eller utstyr. 

Lengde: 5 km
Varighet: 1 time, 40 minutter
Høydemeter: 100 m

Rundtur på Bliksøya 

Dette er en enkel rundtur som starter ved brua over til Bliksøya. Langs denne turen møter du på et svalberg som passer seg utmerket som et rasteplass med en fin utsikt mot Storefjorden. 

Lengde: 4,9 km
Varighet: 2 timer
Høydemeter: 61 m

Sykkeltur i deler av Rygges kulturlandskap

Dette er en fin sykkeltur som tar deg rundt deler av Rygges kulturlandskap. Det er en enkel sykkeltur som starter og slutter ved Tyrolerhuset på Halmstad. 

Lengde: 22,5 km
Varighet: 3 timer
Høydemeter: 185 m

Tur fra Vang skole - Kjempekastet

Dette er en enkel tur som går over lett skog og åpent terreng. Når du har kommet deg til Kjempekastet vil du se tre bronsealderrøyser som ligger på rekke. 

Lengde:  7,4 km
Varighet: 1 time, 40 minutter
Høydemeter: 109 m

Elverhøyhuken, gapahuken på Årvolltangen 

Turen til Elverhøyhuken er en middels krevende fottur. Turen er noe kupert, men for det meste i lett terreng. Når du ankommer gapahuken, er det lagt til for bålfyring og overnatting til intill fire personer hvis der er ønsket. 

Lengde: 6.5 km
Varighet: 2 timer
Høydemeter: 333 m

Ishavet rundt 

Denne turen tar deg rundt Ishavet naturreservat, som er et jordvannspåvirket flatmyrområde nord i Mossemarka. Deler av turen kan være i variert og småkuppert landskap, og egners seg for deg som har grunnleggende turferdigheter. 

Lengde: 7,5 km
Varighet: 4 timer
Høydemeter: 64 m

For mer informasjon om turforslagene, besøk UT.no.

For andre gode turforslag i vår region og resten av landet; bruk appen UT eller gå inn på UT.no.

For lokale turforslag i Mosseregionen; søk på Moss, Rygge, Råde eller Våler.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig i DNT Vansjø
Bli frivillig i DNT Vansjø
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem