Hopp til hovedinnhold
Logo
Til DNT.no forside
Mogen Turisthytte interiør

Mat med utsikt

God tradisjonsmat og lokale råvarer er viktig på Mogen. Ikke bare fordi det er sunt og godt, men også fordi lokalmat gir en bedre opplevelse.

Publisert: 13. juli 2024
DNTs tilbud

God tradisjonsmat og lokale råvarer er viktig på Mogen. Ikke bare fordi det er sunt og godt, men også fordi lokalmat gir en bedre opplevelse. På Mogen satses det veldig på lokale råvarer og vi jobber tett med lokale bønder og fiskere for å tilby en opplevelse/matreise utenom det vanlige på en turisthytte. 

Mogen har en veldig stolt og lang mattradisjon, som er takket være en av de fastboende damene på Møsstrond - Ginni Lien. Ginni og mannen hennes, Tore, drev Mogen på 80-tallet og Ginni jobbet på kjøkkenet i over 40 år. Gjennom alle årene har hun delt sin kunnskap med lokale oppskrifter, som gir sparsom, men god og mettende mat for fjellvandrere og har fokus på kreativitet med tilgjengelige råvarer. På menyen i dag står fortsatt Ginnis oppskrift på røyekaker med røye fra Møsvatn, opphengt mjølk til dessert og Ginnis rabarbrakake med fjellrabarbra som vokser nedenfor hytta. 

Tallerken med kjøtt og saus

Lokale matleverandører inkluderer Halvor Lien som har en fantastisk flokk skotsk høylandsfe. Mange mener at høylandsfe opprinnelig var en skandinavisk rase fra vikingtiden, som etter hvert døde ut i Norge. Vi bruker høylandsfe til både hjemmelaget pølser og karbonader. Røkt lammeskank får vi fra Edland i Vinje. 

På Mogen produseres nesten alt pålegg selv, som lammerull, leverpostei, hjemmelagde skinke og diverse syltetøy. Vi er opptatt av at mange skal få oppleve lokale råvarer og bruke dem på den mest mulig fornuftig måte. Samtidig ønsker vi å få det til og holde hele sesongen. Matsvinn er holdt ned på et absolutt minimum via fornuftig menyplanlegging som tillater bruk av rester til andre produkter for eksempel – lammeskank – lammerull, appelsinskall fra sorbetproduksjon blir til marmelade og så videre.  

 

Vi baker alt selv, fra brød og flatbrød til kanelsnurrer og kaker. Matkonseptet på Mogen er en balanse mellom husmanskost som hører til på fjellet, men med det lille ekstra eller ny vri som løfter retten eller får folk til å tenke nytt og blir inspirert. 

Fat med fire kanelboller
Velkommen til fjells! 

 

Bestill ditt opphold her

Bestill ditt opphold her

Mogen har 48 sengeplasser fordelt på 2-, 3- og 4-sengsrom. Opphold bestiller du enkelt via vår hyttebestilling eller ved å ta kontakt med oss på mogen@dnt.no. Velkommen!

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli DNT-medlem
Bli DNT-medlem