Logo
Til DNT.no forside

Kajakkutleie i Vikbukta

DNT Romsdal har 4 kajakker til utleie i Vikbukta på Sølsnes. Kajakkene ligger i et naust kun 2 km padling fra Veøya prestegard og 3 km fra Veøystua. Har du våttkort eller tilsvarende erfaring med kajakk, og kan tenke deg å nyte Romsdalsfjorden gjennom en kajakktur i egen regi? Da kan du benytte deg av DNT Romsdals tilbud om å leie kajakk i Vikbukta! 

Alder: 16+ år
Krav til brukere: Våttkort. Alle som ønsker å leie kajakk må lese og være innforstått med våre vilkår og instruks for brukere av DNT Romsdals kajakkutleie.

Om Vikbukta som kajakkbase
I Vikbukta starter du kajakkturen med å padle ut den flotte bukta. Her er det fint å gjøre seg kjent med kajakken før du padler videre ut i øylandskapet ved Sølsnesholmene, Veøya og Hangholmen. Mulighetene er mange for å finne seg et koselig sted å gå i land for en matbit eller kanskje for å sole seg litt på Veøya eller Hangholmen. Vær obs på at det kan være krevende sjø med strømninger og høye bølger ved mye vind. Ta alltid en vurdering av værmeldingen før du drar på tur.

Hvem kan leie og hvordan leie kajakk?
Kajakkleie i Vikbukta er et tilbud til medlemmer i DNT som har våttkort gjennom å ha deltatt på ett av våre kajakk-kurs eller tilsvarende. Naustet er selvbetjent, men du må reservere på forhånd. For å leie kajakk av DNT Romsdal så må du

  • Være over 16 år
  • Ha våttkort eller tilsvarende erfaring med kajakk
  • Minst en må være medlem i DNT
  • Ha en DNT-nøkkel for å kunne åpne naustet
  • Vårt krav til kompetanse tilsvarende våttkort er for din egen sikkerhet

Inkludert i leieprisen: Kajakk, padleåre, spruttrekk, flytevest, årepose, åresnor og lensepumpe. Vi anbefaler våtdrakt eller tørrdrakt. Dette er ikke inkludert i prisen og må eventuelt tas med selv. Husk å kle deg etter temperaturen i vannet. 

Priser 2024

Det er to priskategorier for kajakkleie:

Ungdomspris (16-26 år):
kr 200 per dag/døgn
kr 300 per helg

Voksne (26 år+):
kr 300 per dag/døgn
kr 500 per helg

Ta kontakt med DNT Romsdal om du ønsker å leie for en lengre periode, så får du et tilbud. Prisene forutsetter at du er medlem i DNT og at du har våttkort. Ikke-medlemstillegg kr 100,- 

Hvordan bestille leie av kajakk?
Kajakker bestilles per e-post til arnstein.eide@dnt.no eller tlf: 71218202/41666108. Betaling via appen "DNT hyttebetaling", vipps eller faktura. Dersom du ønsker å leie lørdag eller søndag må bestilling skje innen kl. 12 fredagen før. Oppgi leiedato, navn, medlemsnummer, antall kajakker og hvilken størrelse på kajakken (40-86 kg eller 70 kg+) Vi ønsker også ditt våttkortnummer, som du kan skrive i emnefeltet. Du kan gjerne ta et bilde av våttkortet og sende per e-post/SMS. 

Hvordan komme til og fra Vikbukta
Følg Fv. 64 fra Molde. Vikbukta ligger kun 1 km før Sølsnes Ferjekai. P.g.a. en bom ved nedkjøring til Vikbukta anbefaler vi å parkere ved kirka på Sølsnes og følge merking i skogen ned til naustet. Har du egen kajakk anbefaler vi å legge den ved bommen i Vikbukta før du parkerer bilen.

Overnatte på Veøya?

DNT Romsdals nye kysthytte, Veøystua, på sørsiden av Veøya er et idyllisk sted for overnatting.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem