Til DNT Ringerike
Fottur

Våre koier i DNT Ringerike

DNT Ringerike har 10 koier som fordeler seg på Holleia, Vikerfjell og langs Vassfarstien. Alle koiene er ubetjent, og du må ha med egen mat. Ellers har de DNT-standard med dyner, puter, ved og kjøkkenfasiliteter. I hele DNT har du som medlem tilgang til 550 hytter.

Våre 3 koier i Holleia

Vis alle hytter

Våre 7 koier i Vassfaret - fra sør til nord

Vis alle hytter

Hvordan bruke koiene våre

Bestilling, bruk og betaling av koiene til DNT Ringerike
Artikkel
Publisert: 04. oktober 2023

Bestilling, bruk og betaling av koiene til DNT Ringerike

Her finner informasjon om bestilling og betaling av opphold, om selve oppholdet på hytta - ved ankomst og avreise, om de forskjellige hyttetypene våre og andre ting du kanskje lurer på du skal besøke en av våre koier eller hytter.

Pris og vilkår for overnatting

Priser for overnatting på DNT Ringerike sine koier
Artikkel
Publisert: 04. oktober 2023

Priser for overnatting på DNT Ringerike sine koier

Her finner du priser og vilkår for overnatting på våre koier.

KOIENE VÅRE - FORENINGENS ARVESØLV!


Ringerike har fra 1930-tallet vært kjent for koiestrøket på grunn av de enkle skogskoiene som skulle gjøre det lettere, tryggere og billigere for vanlige folk å komme seg "skauleis til fjells".
Det var Den Norske Turistforening (DNT) som først lanserte ideen om ei sammenhengende fotrute fra byen til høyfjellet.
De siste tiårene har DNT Ringerike børstet støvet av kongstanken og etablert Vassfarstien, en sammenhengende blåmerka rute fra Søndre Torg i Hønefoss til Fønhuskoia i Vassfaret (116 km).
Sju av DNT Ringerikes koier ligger langs denne ruta, i tillegg har vi tre koier på Holleia. Holleia og Vassfarstien kan også kobles sammen ved at man kan gå fra både Lerbergsetra og Hovinkoia til Ellingseterkoia. 

I dag er koiene foreningens arvesølv med stigende popularitet og besøkstall, men sølv trenger som kjent å pusses. De gamle koiene har derfor i tur og orden blitt restaurert og oppgradert for å møtes dagens krav, men uten å ødelegge deres historiske særpreg. Flere av koiene er nye, og kanskje det mange vil kalle flotte hytter. Vassfarkoia som er den nyeste koia er nytenkende og innovativ ved at det er ei tre-i-en koie.

Ta deg turen langs DNT Ringerikes blåmerka stier og besøk koiene våre. De er like godt egnet for nærturer og dagsbesøk, som baseferie for de som vil bli over flere dager på den samme koie, som for de moderne "ekstremvandrere" som vil starte i byen og gå "skauleis til fjells".

God tur!

Se også

Bli frivillig i DNT Ringerike
Bli frivillig i DNT Ringerike
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Bestill ditt hytteopphold her
Bestill ditt hytteopphold her