Logo
Til DNT.no forside
Til Aktuelt

Flytter til sentrum: - Dette blir en viktig møteplass i Hønefoss!

- Dette skal bli en trivelig møteplass, midt i hjertet av Hønefoss, sier Tom-Erik Bakkely Aasheim. Styrelederen i DNT Ringerike ser virkelig frem til å flytte fra kontorlokalene i Osloveien og inn i det nye tursenteret i Storgata 6 i lokalene etter Mestergull.

Publisert: 22. november 2023
Skrevet av: Tom-Erik Bakkely Aasheim
Nyheter
Storgata 6 til høyre i bildet med Søndre torv i bakgrunnen. Foto:

Etter å ha hatt tilhold i kontorlokaler i første etasje på den gamle Regimentsgården i Osloveien 10 siden 2015, så flytter vi! Fra mars 2024 skal DNT Ringerike ta imot turinteresserte i det nye tursenteret i Storgata - midt i gågata i Hønefoss sentrum. - Dette gagner alle besøkende, både regionens egne og tilreisende. For vi har vært litt usynlige. Vi driver jo med friluftsliv, da bør vi være mer tilgjengelig for de som er på tur eller som vil på tur, sier Ellen Kristine Næsje, nyansatt daglig leder i DNT Ringerike.

DNT Ringerike holdt tidligere til i tredje etasje i Fossveien 3. Trange lokaler, mangel på heis og dårlige parkeringsmuligheter gjorde at vi i 2015 flyttet til Osloveien 10. - Disse lokalene har fungert veldig godt for oss sånn rent praktisk. Vi har hatt god plass og parkering rett utenfor, men vi har vært litt bortgjemt, synes Bakkely Aasheim. Han kom inn som frivillig i DNT Ringerike på tampen av 2015, og rakk ikke få med seg hvordan lokalene i Fossveien var, men har stor forståelse for at man ønsket å være mer tilgjengelig for besøkende med nedsatt mobilitet og få bedre parkeringsmuligheter.

Nå blir det flytting

Personlig mener jeg at DNT ikke skal gjemme seg bort på et kontor, vi skal være der folk er, midt i byen, fortsetter styrelederen. Så etter han tok over ledervervet igjen har han ikke gitt opp drømmen om at DNT Ringerike skal være i sentrum. - De siste to årene har jeg vært på mange befaringer av ledige lokaler både i og utenfor sentrum og har vært i møter med flere gårdeiere, men det har ikke vært noe som har passet våre behov eller vårt budsjett.

Nå dukket det opp en ny mulighet, og daglig leder og styreleder tok seg en tur innom lokalet i Storgata 6 under Ringeriksdagen 2. september for å ta en titt. Dette var første gang de hadde vært i lokalet begge to, og de ble tatt imot av de hyggelige damene i Mestergull som kunne avsløre at de skulle flytte. - Lokalet ut mot gågata er egentlig ganske sjarmerende og romslig, men det var litt utfordrende å se for seg hvordan det kunne bli siden det nå var fylt opp av monter på monter med smykker og juveler, sier en lattermild Næsje.

Kartutsnitt over Hønefoss sentrum.
Kartutsnitt over Hønefoss sentrum med Storgata 6 der det røde punktet er.

Nytt forslag legges frem

Etter flere befaringer og møter med gårdeier Knut Solberg la styrelederen på nytt frem igjen et forslag om flytting for styret i DNT Ringerike, og denne gangen var mottakelsen langt mer positiv. - Leiekontrakten i Osloveien utløper i 2024 og tidspunktet passet slik sett bra med å legge frem et nytt forslag. Og at gårdeier i Storgata har vært så genuint interessert i at vi skal få til dette har vært en medvirkende faktor. De har strekt seg langt, forteller styrelederen.

Saken om flytting ble behandlet av styret 13. november, etter at det hadde vært informert om saken på høstmøtet 2. november. - Spørsmålene rundt parkering og åpningstider vil det bli jobbet med utover vinteren og vi kommer til å gjøre alt vi kan for at dette skal bli så bra som mulig for alle, lover Bakkely Aasheim. Styret vedtok enstemmig å gå for forslaget, og dermed var det avgjort - DNT Ringerike flytter!

Styrelederen presenterer planene for Høstmøtet 2. november
Styrelederen presenterer planene for høstmøtet 2. november. Foto av Ellen Kristine Næsje.

Torsdag 16. november var det klart for kontraktsmøte. Etter at alle detaljene var på plass og kontrakten var signert, ønsket gårdeier Knut Solberg å bli medlem av DNT Ringerike. Så med kyndig bistand fra både daglig leder og styreleder ble han geleidet igjennom prosessen og kunne titulere seg som medlem av DNT Ringerike. Vi setter veldig pris på dette, og håper selvfølgelig at mange flere ønsker å melde seg inn i vår kjære forening. I skrivende stund har vi over 2 800 medlemmer, kan målet om 3 000 medlemer bli en realitet i 2024 kanskje?

Daglig leder Ellen Kristine Næsje og gårdeier Knut Solberg etter at kontrakten er signert.
Daglig leder Ellen Kristine Næsje og gårdeier Knut Solberg etter at kontrakten er signert. Foto av Tom-Erik Bakkely Aasheim.

Hønefoss' nye møteplass

I mars 2024 åpner altså DNT Ringerike det nye tursenteret i Storgata. Men før det skal det jobbes med å planlegge hvordan tursenteret skal bli. Blant annet skal hele lokalet pusses opp etter at Mestergull flytter ut etter nyttår. - Dette er det gårdeier som står for. Både selve utføringen og det økonomiske. Det er vi veldig takknemlige for, sier Bakkely Aasheim. Det skal sparkles, pusses og males. Nytt publikumstoalett som er HC-vennlig skal også bygges. - Når gårdeier er ferdig med å pusse opp slik at alt er nytt og fint, skal vi sette vårt preg på det. Det blir spennende. Da håper vi at våre frivillige har lyst til å bidra med dugnadsinnsats, oppfordrer daglig leder.

For tursenteret skal bli en møteplass for de som er turinteresserte og for de som ønsker å bli det. - Vi skal ikke åpne en sportsbutikk, men vi vil ha utsalgs av DNT-artikler og kart. DNT har en veldig fin og fyldig nettbutikk som vi kommer til å anbefale at man besøker. Også har vi et flott samarbeid med Sport1 på Hvervenkastet og Kuben hvor våre medlemmer får rabatt. I tillegg skal vi ha fokus på gjenbruk, så det vil bli mulig å selge og kjøpe brukt turutstyr hos oss. Men først og fremst skal vi være en møteplass for nye og gamle medlemmer og frivillige, forteller Næsje.

Slik kan man tenke seg at tursenteret kanskje blir.
Slik kan man tenke seg at tursenteret kanskje blir. Illustrasjon av Tom-Erik Bakkely Aasheim.

I tursenteret vil det bli mulig å avholde kurs og møter for inntil 12-15 personer av gangen. - Dette gjør at vi kan avholde våre styremøter og de fleste arbeidsmøter i egne lokaler. De større møtene for frivillige og medlemmer vil vi fortsatt ha i de større eksterne møtearenaene som vi har i dag, sier styrelederen. - Vi håper at når folk går forbi, og ser det lyser i vinduet vårt og man ser frivillige innenfor som hygger seg, at man får lyst til å bli med på dette. Vi er stolte av den røde T'en, og kommer til å benytte enhver mulighet til å vise den frem. Vi skal farge byen rød. Det kommer ikke til å bli vanskelig å se hvor i gågata det nye tursenteret ligger, sier en smilende Næsje.

Nye muligheter

Søndre torv kommer til å bli utgangspunkt for flere av foreningens turer i Hønefoss sentrum. Dette håper DNT Ringerike vil gjøre at terskelen for å bli med på tur blir mindre. - Vi håper flere har lyst til å bli med på tur når de ser hvor hyggelig det er, sier Næsje.

På turene som er utenfor sentrum, vil vi organisere oppmøte og samkjøring fra parkeringen i Schjongslunden, her er det gratis å stå parkert, fortsetter hun. Samkjøring har vært et viktig bærekraftig og sosialt element på turene til DNT Ringerike i mange år. Det vil det fortsatt være når de flytter. Planen er at det skal opprettes et fast område på Schjongslunden hvor turdeltakerne kan møtes før og etter tur. - Kanskje kan kommunen hjelpe oss med å få satt ut noen benker?, spør Næsje. Ringeriksgata er nå under en total rehabilitering og kommer til å fremstå som et fint utgangspunkt for tur når det blir etablert nye parkeringer og ny gang- og sykkelveg. - Brakar har etablert ny bussholdeplass her også, slik at om man ikke har bil kan man ta buss ned dit og bli med i én av bilene, avslutter styrelederen.

Slik så det ut på Schjongslunden i midten av September.
Slik så det ut på Schjongslunden i midten av September. Kanskje parkeringen for fellesturer kan være der den store haugen var før? Foto av Tom-Erik Bakkely Aasheim.

Det vil komme mer informasjon i tiden fremover rundt planer og muligheter for det nye tursenteret. Vi anbefaler at dere følger med både på nett og i sosiale medier for å sikre at dere får med dere alle de spennende nyhetene.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig i DNT Ringerike
Bli frivillig i DNT Ringerike
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem