Logo
Til DNT.no forside
Tilbake til Aktuelt

TURRAPPORTER: Les om våre siste turer!

FERSKINGTUR: Bildet er fra vårtur til Vollumssætra, en hytteidyll langs Totenåsstien Foto: Petra Kaderkova

Her får du smakebiter fra våre gjennomførte turer og aktiviteter, basert på turledernes rapporter. Får du lyst til å være med oss på tur, finn en aktivitet som passer deg i vår aktivitetskalender.

...

Bålturer med kort, stille vandring

I vinter begynte vi med bålturer på Raufoss. Vi mennesker har til alle tider samlet oss rundt bålet. Det skjer noe med oss når vi sitter rundt de både livgivende og voldsomme kreftene som bor i flammene.

En kveld hver måned gjennom hele vinteren og våren har vi møttes på skistadion på Raufoss og tuslet i stillhet bort til lavvoen. 

Les mer om bålturene her.

Formiddagstur Raufoss Øst (2.7 '24)

Mange gode turmuligheter på østsiden av Raufoss. Denne gjengen på åtte, koste seg tidlig i juli. - Det ble ein lang men hyggelig tur,. Været var det ingen som klaget på , overskyet med litt solgløtt , flott temperatur og ingen nedbør. Ein og anna mygg måtte me tåle. Hadde lang og god rast ved gapahuken. Me brukte nok litt lenger tid enn dei 3 timane som stod i programmet.Takk til alle blide og hyggelige deltakere, melder Turid Trettenes, som ledet turen sammen med Gunnor Andersen. 

Her kan du lese om turer med Barnas turlag

Her kan du lese om turer med Barnas turlag

Vi gleder oss stort over voksende turaktivitet blant foreldre og barn.

Les videre

Puttenrunden (25. juni '24)

Ti vandrere gikk formiddagstur på Raufoss. Puttenrunden er en klassiker for dem som bor her. – Det ble ein veldig vellykket tur uten uhell av noe slag. Mye motbakke i starten men vi tok det veldig med ro og kosa oss i det nydelige været .26 grader og ein fin liten bris så myggen holdt seg borte, beretter turleder Turid Trettenes. 

...

"Hematt fra sætra" - Veståsen (18. juni '24)

- Vi var 12 deltakere som ville til sæters og følge den gamle krøtterstien ned igjen til bygda, melder turlederne Mari og Lise Lundby.

Det var en fin junikveld med alt som hører sommeren til, sol, frodige enger med markblomster, åpne myrer med myrull som dekorerte landskapet og skog innimellom og mygg. Turen gikk på Veståsen, med skyss opp til Vestersætrene, og vandring ned mot Dokka. Ved Akksjøen ble det rast i solveggen på Vokks hytta. 

- Vi stoppet opp og nøt utsikten over Dokka fra Skjellungskampen før vi gikk sure kilometeren ned til parkeringen, melder turlederne.  

...

 

Her ser du glimt fra mandagsturer på Totenåsen

Her ser du glimt fra mandagsturer på Totenåsen

Her får du noen glimt fra mandagsturene på Totenåsen. Vi lar bildene snakke for seg selv.

Les videre

DNT Ung: Brevandering og tinderangling med studenter

Støttet av Erling Bjørstads stiftelse hadde vi tidligere i år skredkurs for studenter i Gjøvik. Denne gang gikk turen til Sognefjellet, med plan om bretur og tinderangling. Grottetur ble det også på de ni deltakerne, som fikk var heldige med været og fikk en minnerik tur. Vel fortjent etter et hektisk skoleår. 

 

Bretur til Jostedalen (14.-17. juni '24)

Seks deltakere siktet mot fantastiske Jostedalsbreen. Bildene viser deres ferd både brearmen Nigardsbreen, og Tuftebreen dagen derpå. 

- Mange sprekker å forsere både oppover og nedover breen. Heldigvis lettet været etterhvert. Måtte sikre oss flere ganger i litt bratte partier, meldte deltaker Ingemari Jürgensen etter en dag på Nigardsbreen. 

Dagen etter ble det en bratt tur opp til Tuftebreen.

- Spennende informasjoner når vi kom litt lengre opp på breen. Satt i sola og nøt lunsj på breen. Øvde også på redning fra sprekk. Møtte ingen andre folk på breen enda turen var flottere enn i dagen i forveien.
Trond Gaarder var ansvarlig brefører på turen.

Antall deltakere: 6

...

Balkehøgda rundt (16. juni '24)

Oppmøte ved Balke kirke, gikk grusveger gardimellom før vi svingte inn i skogen på lite brukte og gjengrodde stier, og videre ned mot Mjøsa. Der ble det pause, og mat for folk og mygg. Været var på vår side, og regnet kom først da vi var tilbake ved bilene. Alle var fornøyde med turen og bonusen ble noen stolper! Takker for en trivelig tur, melder turlederne Åse Bratli og Birgit Lund.

Antall deltakere: 11

...

Kveldsrunde Raufoss øst (11. juni '24)

Raufoss Øst har et nettverk av merkede stier. Denne gjengen koste seg i sommersola. Foto: Turid Trettnes

Fin kveldstur i hyggelig selskap. Været var fint. Hadde ein god rast i gapahuken ved Raulåven, melder Turid Trettnes som var turleder sammen med Gunnor Andersen.

Antall deltakere: 10

...

Overnattingstur på Vollumssætra (8.-9. juni '24)

Flott tur til vakre Vollumsætra, og en introduksjon til bruk av ubetjent DNT-hytte. Vi ble møtt av trivelige sauer og lam ved ankomst på Lørdag. Laget middag og koste oss inne på den flotte og velholdte sætra. Etter en god frokost på søndagen tok vi en avstikker ned til Molstadsætertårnet og nøt utsikten før vi returnerte til bilene, medler turlederne Heidi Iren Kvamme og Petra Kaderkova.

Antall deltakere: 3

...

Seniortur til Trettrota (7. juni '24)

FORSKJØVET TUR: Tordenvær gjorde at turen ble utsatt en dag. Foto: Gunnor Andersen

Den opprinnelige turen "fra hytte til hytte på Vardalsåsen" ble flyttet til Trettrota pga slipp av beitedyr og deretter forskjøvet en dag pga varsel om tordenvær. Det var likvel en blid gjeng som møtte til formiddagstur i godt vær og fikk fin utsikt og en hyggelig rast på Trettrota. Hilsen de erfarne turlederne Turid Trettnes og Gunnor Andersen

Antall deltakere: 11

...

BARNAS TURLAG: Til Vesterås med kart og kompass (2. juni '24)

MYE Å LÆRE: Ved DNT Vesterås fikk barn og voksne øve seg på kompass og kart. Foto: Knut Erik Snilsberg/Jahn Olav Steinshylla

 

6 barn og tilsvarende antall voksne tok turen til Totenåsen og gjennomførte basis opplæring i kart og kompass ved DNT Gjøvik og Omegn sin hytte Vesterås. Interesserte barn tok til seg kunnskapen og satte den aktivt ut i live når de avsluttet med dagen stjerneorientering. 

...

Fottur fra Eina stasjon 27. mai

 

EINATUR: Denne gjengen bli litt mer kjent på Eina etter en rundtur fra stasjonen. Foto: Anne Furuseth

Sju møtte fram på Eina stasjon, til tross for usikker værmelding. Det skulle vise seg at været ble mye bedre enn varslet. Vi tilbakela 8,2 km langs veier, det meste på stier/gårdsveier. Det som var av stigninger og bakker var relativt flate, og på snaut tre timer var vi tilbake på Eina stasjon. På turen hadde vi vært innom Nygard, Vestheim, Nordsveen, Gamme, Brott, Slåttsveen og Blåvarp, melder turleder Torgeir Seim.

...

Pilegrimsleden fra Bråstad (23. mai '24)

PÅ HØYDEN: Etter bakkene ble det lutig utsikt langs Pilegrimsleden. Foto: Anne Furuseth

Rapport fra Anne Furuseth, som ledet turen sammen med Helga Loberg: - Vi var ti damer og en mann på turen som gikk Pilegrimsleden fra Bråstad og nordover. Det ble en solrik og veldig varm dag, og da ble det viktig å huske på drikkepauser. Det er et  variert terreng, med tildels bratte stigninger, stier og skogsbilveier. Flere som ikke hadde gått her før, men som ga uttrykk for at det var en veldig fin strekning å gå. Takk for en fin tur! 

 

BARNAS TURLAG: Pinsetur til Veslekillingen i Oslofjorden (18.-20. mai '24)

Barnas turlag tilbrakte pinsen på DNT-jhytta Veslekillingen i Sandebukta i Oslofjorden, og det ble en svært vellykket tur. Oppmøte formiddagen lørdag ved brygga på Bjerkøya på lørdagen i lettere 17.mai ettersjokk for å finne båtene til DNT Drammen og Omegn. Disse ble rodd over det smale sundet til vika nedenfor hytta. Etter en god del runder frem og tilbake var alle på plass!
Det tok omtrent 2,53 sekunder før barna var i vannet med SUP, kajakk og robåt, hvor de plasket rundt på grunna nedenfor hytta. Dette var et helt perfekt område for lek og moro, mestring og øving på kajakk og roing. Området var rikt på spennende geologiske fossiler.
Selv om Oslofjorden sliter med stillehavsøsters, havnespy og forurensning, så fant vi både tanglopper og krabber i fjære til stor glede og nysgjerrighet.
Vi fylte hytta til randen og skogen rundt med hengekøyer og telt. Et helt vanvittig godvær sørget for at vi stort sett var ute alle våkne timer.
Dette var ei perle av ei hytte som vi gjerne gjør en gjenvisitt til en gang.
2 dager med lek, moro, mestring, friluftsliv og vennskap er gjennomført og vi gleder oss allerede til neste tur, melder turleder i Barnas turlag Jahn Olav Steinshylla.

...

BARNAS TURLAG: Vårbad i Fredvika (12. mai '24)

FRISKUSER: Hele 22 barn møtte opp til vårbad med Barnas turlag. Foto: Jahn Olav Steinshylla

Se video på Instagram:

22 friskuser badet i Mjøsa!
22 friskuser badet i Mjøsa!

Tradisjon tro gjennomførte Barnas turlag vårbad i Fredvika. I nydelig solvær to 22 barn turen til Fredvika å kastet seg uti Mjøsa. Etter en kjølig dypp var det fantastisk deilig å komme inn i den varme badstuen. Området i Fredvika gav sydenfølelse med sin sandstrand, 20 grader og knallsol. Særs vellykket Barnas turlagtur, melder turleder Jahn Olav Steinshylla.

Gardimellom i Totenvika (11. mai '24)

Ola Brox og Rune Øverli ledet denne turen, med 12 deltakere.

- Vi vandret fra Skreia, på gutuer og stier langs Mjøsa, til Evjua, der vi hadde en rast. Tilbake gikk vi på gutuer opp mot Totenåsen - under låvebruer og over garder, melder Ola.

...

Verdens aktiitetsdag: Rundtur i Raufoss by (10. mai '24)

Vi ble 6 personer som møtte på kjøpesenteret på Raufoss. Derfra går det kultursti langs Hunnselva sørover. Heftig snøsmelting gjorde elva stor og fossen imponerende. Brua over Veltmanåa var tatt av "Hans", så vi måtte ta en sving ut på asfalten. Vi tok av mot den nye ungdomsskolen, passerte den mye brukte kunstgressbanen, der det legges is om vinteren, og beundret den nye hallen som rommer bl.a. e-sport, dans, boksing og Frisklivsentralen. Videre så vi på de nye minihusene som er satt opp ved den videregående skolen. Vi tok stien opp til Sagvollvegen, tok en kikk opp i det nedlagte Lønnberget hoppsenter, passerte flere nybygg, badelandet, langrennstadion, fotballhall og -stadion, den nye skolen og gikk gjennom eldre bebyggelse og tilbake til kjøpesenteret. Jammen mye å se på Raufoss!, skriver turleder Gunnor Andersen.

...

Pilegrimsleden Kapp - Steinsjå (7. mai '24)

VÅRTUR: Vandring langs Mjøsatidlig i mai. Foto: Anna Opheim

Seks vandrere hadde en vakker og rolig tur fra Kapp til Steinsjå. Å gå denne etappen av Pilgrimsleden på denne tiden av året er et skue av rik vårvegetasjon i blomstring og spretting, våronn av mange slag på jorda rundt oss, Mjøsa i fin harmoni med omgivelsene, og ikke minst øredøvende fuglesang. Været var på vår side også, litt skyer og litt sol med god turtemperatur. Vi brukte på slaget fire timer, melder turleder Anna Opheim. 

...

Hengekøyetur til Høkleberget (30. april - 1. mai '24)

11 turdeltakere og en hund tok tunge sekker på ryggen og var klar for oppstigning til dagens sovesal på Høkleberget. Sola skinte og Randsfjorden glitret i det vi kom på toppen. Fargerike hengekøyer var hengt opp og soveplassene klargjort før vi samlet oss ved våre primuser og lagde oss mat. Utsikten ved middagsbordet var storartet. Natta kom, og vi krøp i soveposer. Noen hørte ugle, noen kanskje en rev som snek seg rundt, noen en elg som tråkket på en kvist og alle fikk med seg fuglesang om morgenen. Etter en god og lang frokost i drømmevær, pakket vi ned leirplassen og var på vei tilbake først langs den gamle rideveien så langs den gamle bergenske hovedvei. Sola stod høyt oppe i det vi kom til flott utsiktsplass og takket for turen. 

Vinterturer 2024: Med kjentmann på vårt eget fjell

Vinterturer 2024: Med kjentmann på vårt eget fjell

Februar sto i fjellets tegn. Godbitene finnes rett i nærheten.

Les videre
Høstturer 2023: – Tilbake på Spåtind etter 75 år!

Høstturer 2023: – Tilbake på Spåtind etter 75 år!

Store og små har tatt beina fatt i høstværet.

Les videre
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem