Natur & psykisk helse: Bli med på Campkonferansen 2025 ved Skumsjøen!
Velkommen til utendørs konferanse om sammenhengen mellom natur, friluftsliv og psykisk helse, 18.-20. juni ved Skumsjøen. Her møter du ildsjeler, forskere, erfaringskonsulenter og friluftsfolk som brenner for saken og raust deler sin kunnskap🔥
Skrevet av: Per Hovland

Det startet på Bragdøya utenfor Kristiansand i 2017, etter en idé om en utendørs fagkonferanse med fokus på sammenhengen mellom psykisk helse og natur. Navnet ble Campkonferansen.
Dett er blitt en arena for å dele erfaringer, bygge nettverk og inspirere alle som ønsker å bruke natur og friluft i helsefremmende arbeid. Her møtes forskere, friluftsfolk, terapeuter og erfaringskonsulenter til workshops, foredrag, mingling og felleskap. Sammen er vi med på å synliggjøre og utvikle naturbasert helsearbeid, som er i vinden som aldri før.
DNT Gjøvik og Omegn har tatt utfordringen om å tilrettelegge for Campkonferansen i Friluftslivets år. Når vi først inviterer, vektlegge at programmet bygger opp runst Innlandets natur; skogen, innsjøen, åsene.
Fellesskap i nærnaturen er overbyggende tema for konferansen.

Vår base blir naturlig nok ved DNT Osbakken friluftssenter, ved Skumsjøen i Gjøvik.
Her blir det workshops, foredrag, erfaringsdeling og fristunder med mulighet for å bli kjent med og inspirert av andre som brenner for å ta naturen inn i helsefremmende arbeid, fra forebygging til terapi. Det gjøres imonerende mye bra arbeid rundt omkring, og dette er arenaen for å ta del i utviklingen og sanke ny lærdom og inspirasjon.
Vi er stolte av å presentere en rekke flotte navn som bidrar med foredrag og workshops: Hilde Grøtte - Mat på bål, Hanne Glemmestad - Høgskolen i Innlandet, Grønt sosialt arbeid), Anne Cathrine Berge - Blå Kors, Samarbeid, sansing og fellesskap i naturen. Nils Faarlund - Økofilosofi, naturverd og menneskeverd, Ingvar Trollerud (Kirkens bymisjon - Aktivitet og raust fellesskap), Sarah Hald og Rebekka Andersen (PhD-stipendiater - Friluftsliv som tiltak for utsatt ungdom), Arne Julsrud Berg (museumsdirektør og historiker), Nina Alida Nordbø (Skogsbadforbundet - vandring inn i det stille og langsomme), Jack Robert Friberg (Phoenix Haga - måfå-tur med mening), Ingemari Jürgensen og Lise Lundby (turledere DNT Gjøvik og Omegn - Stille vandring). Lisbeth Eilertsen (Mjøsmuseet - lage musikk i naturen/spikke seljefløyte), Johanne Stokka Fjelde (Turledelse i møte med sårbarhet), Tor Kjelstad/Luggumen (Stille samling rundt bålet), Frank Svendsen (Kirkens bymisjon - Utendørs kampsport), Patricia Kennie og katten Fluffy (dyreassisterte intervensjoner). Raymond Tollefsen og David Kro Barlaup (fra Grønland til Alaska gjennom nordvestpassasjen). Med flere overraskelser!
Konferanseavgiften dekker opphold, program og mat fra lunsj til lunsj onsdag 18. juni til fredag 20. juni. Rabatt for medlemmer av DNT og Norsk Forening for Utendørsterapi. Gjennomføringen baserer seg på et etablert samarbeid mellom KORUS øst, Sykehuset Innlandet Reinsvoll/Kulturnettverket Oppland, Stiftelsen Medvandrerne, Blå Kors Eina og DNT Gjøvik og Omegn.
Her kan du lese mer detaljert om programmet for Campkonferansen 2025
OBS. Begrenset antall plasser. Påmelding og mer informasjon her:
Campkonferansen i 2024 fant sted i Trønderlagsfjellene, Sylan, ved DNT Nedalshytta. Per Hovland, daglig leder i DNT Gjøvik og Omegn, overtar stafettpinnen (snøpluggen) av ildsjel Trond Asmussen fra Norsk forening for Utendørsterapi (NFUT)
Se også

