Logo
Til DNT.no forside
Tilbake til Aktuelt

Mye snø byr på gode skiforhold til hyttene våre

Snøen har lagt seg som et hvitt teppe over landskapet i Drammen og omegn, og skaper en fantastisk mulighet for skientusiaster og friluftsinteresserte.

Magisk vinterlandskap på ski i Finnemarka. Foto: Magne Grønvold

Turåret 2024 er i gang! Med flere av våre hytter som turmål, åpner det seg mange muligheter for eventyr i vinterlandskapet. Det har kommet mye snø de siste dagene og det byr ofte på vanskligere kjøreforhold, men for de som er glad i ski byr det på gode muligheter til å oppleve landskapet på en ny måte. 

Det er en magisk følelse å komme frem til en ubetjent hytte på ski. Ta av seg skia i den dype snøen, fyre opp i hytta, lage til mat og nyte stillheten som vi alle trenger en gang i blant. Med dagens snøforhold er alle våre hytter å nå på ski. Noen av hyttene har preparerte løyper helt frem, der du på andre hytter må lage dine egene spor et lite stykke. Mer informasjon om preparerte skiløyper og forhold finner du på: https://www.skisporet.no/map

Start skituren fra Eiksetra

Til helgen åpner kafeen på Eiksetra turisthytte (Lier kommune). Kari holder åpnet Lørdager og søndager fra 11-16 frem til påske. Veien opp til Eiksetra er brøytet og det meldes om nydelige og flott preparerte løyper. Skiløypene blir kjørt opp jevnlig og dette er et flott utfartsted for turer videre inn i Finnemarka.  

Finnemarka, med sin varierte natur og skogkledde åser, er et drømmelandskap for skiløpere. Med et nettverk av preparerte løyper og stier som slynger seg gjennom landskapet, kan skiinteresserte nyte alt fra rolige skiturer til mer krevende turer. 

Opplev å komme frem til en hytte dekt av snø, her fra Goliaten i Finnemarka. 

Destinasjon Norefjell og Eggedalsfjella

Høgevarde, med sitt majestetiske landskap tiltrekker seg skientusiaster som søker panoramautsikt. Fra toppen av Høgevarde åpner det seg en spektakulær utsikt som belønning for de som tar seg opp dit på ski. For de med telemark og randonee utstyr tilbyr Høgevarde også muligheten til å prøve seg på topptur med fantastisk nedkjøring i puddersnøen.

Det er viktig å huske på å være godt forberedt og respektere naturen når man ferdes i disse områdene. Sjekk alltid vær- og føreforhold før du legger ut på tur, og sørg for å ha med nødvendig utstyr og mat.

Randonee- skikjørere endelig fremme ved vår spektakulære og nedfrossete DNT hytte Høgevarde.

Med en DNT hytte som base, åpner det seg en verden av muligheter for skientusiaster som ønsker seg et vintereventyr. Gled deg over vinteren og opplev den fantastiske naturen på ski i i unike og varierte områder. 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig hos oss
Topp 7 i Bymarka utenfor Trondheim.
Bli frivillig hos oss
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem