Logo
Til DNT.no forside
En hytte på fjellet ligger litt bortgjemt bak strå i forgrunnen.

Hytter i Stølsheimen

Stølsheimen egner seg til å vandre fra hytte til hytte. Godt merkede stier, variert landskap og rike fiskevann trekker mange turgåere hit. Her kan du finne din perfekte hytte om du vil treffe andre turgåere - eller gå i ensomhet! I Stølsheimen finnes hele 12 DNT-hytter.

Stølsheimen - variert og frodig natur

Stølsheimen byr nærmest på uendelige turmuligheter for små og store fjellvandrere. Omårdet ligger nord for Bergen og strekker seg mellom Sognefjorden i nord og Vossefjellene i sør, fra Masfjordfjella i vest og Vikafjellet i øst. Det tar ca to timer å kjøre fra Bergen til Stølsheimen.

Stølsheimen har en rik kulturhistorie knyttet til gårdsdrift og setertradisjoner. Området har bratte daler, høyfjellsplatåer og et variert terreng med fjelltopper, innsjøer og bekker. Gode muligheter for både dags- og langturer. Her kan du fiske, sanke og ta et forfriskende bad i krystallklare fjellvatn! 

Det er flere verneområder i Stølsheimen, inkludert nasjonalparker og naturreservater. De er opprettet for å bevare den unike naturen og dyrelivet i området.

Her er DNT-hyttene i Stølsheimen

Prisliste dagsbesøk og hytteovernatting
Prisliste dagsbesøk og hytteovernatting
Annonse:
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Turer og kurs i BHT
Skitur Torfinnsheim–Nansenbu-Gråsida–Gjelle, 11.–13. februar 2022.
Turer og kurs i BHT
Turtips på Vestlandet
Grottetur til Telavåg på Sotra, april 2020.
Turtips på Vestlandet