start din egen ungdomsgruppe

Ikke alle steder finnes det en DNT ung gruppe. Det kan du være med på å gjøre noe med! Her følger en kort smørbrødliste for hva du kan gjøre hvis du har lyst på et DNT ung tilbud der du bor.

Slik starter du opp en ungdomsgruppe der du bor:

1. Samle sammen en liten gjeng med venner eller kjente som har lyst til å starte opp en DNT ung-gruppe sammen med deg.
  2. Ta kontakt med din lokale turistforening og si at dere er noen ungdommer som har lyst til å starte opp DNT ung.
  3. Prat med din lokale turistforening om hvordan dere lettest mulig kan starte opp, og hør hva som må til for å arrangere turer. Best av alt er det om dere får en kontaktperson i din lokale turistforening som er ungdomskontakten, og som kjenner DNT og din lokale turistforening godt fra før, og som vet hva som må til for å arrangere turer.
  4. Ha et idémøte enten med noen eller mange ungdommer på hva slags friluftsaktiviteter og turer dere kan ha lyst til å arrangere, for eksempel neste halvår.
  5. Sammen med ungdomskontakten i din lokale turistforening finner dere ut hvilke av disse turene dere skal sette opp på programmet, når de skal arrangeres og hvem som er turledere for disse.
  6. Lag gjerne et DNT ung-styre eller et aktivitetsutvalg som sammen med ungdomskontakten fortsetter å lage turer og arrangement for ungdom i ditt distrikt.
  7. Begynn å utdanne turledere gjennom DNTs turlederutdanning. Din lokale turistforening kan hjelpe deg med hvordan dere gjør dette. Kanskje kan det arrangeres eget turlederkurs for dere?

Trenger dere råd og erfaringer fra andre DNT ung grupper? Ta enten kontakt direkte, med DNT ungs landsstyre eller kontakt fagsjef ungdom i DNT sentralt, Tina Marii Skare, tina.skare@dnt.no, tlf: 942 65 375, som kan hjelpe dere videre.