Til Turområder
Historisk vandrerute Malmveien.
Kart

Utforsk Femundsmarka

Femundsmarka ligger på begge sider av den mektige innsjøen Femunden, Norges tredje største innsjø. Femundsmarka har tiltrukket seg jegere og fiskere, fotturister og kanopadlere i generasjoner. Selv i våre dager, med T-merkede ruter og komfortable hytter, står det en eim av villmark av navnet. Det lukter bålrøyk og tyri av Femundsmarka, og det går ennå an å møte de store rovdyrene inne mellom de seintvokste, krokete furutrærne. Femundsmarka ligger på begge sider av den mektig innsjøen Femunden, Norges tredje største innsjø. Sjøen strekker seg seks mil nordover fra Femundsenden i Hedmark til Søndervika i Trøndelag. I Femundsmarka har DNT et hytte- og rutenett både på langs og på tvers, med den gamle passasjerbåten Femund II som en nødvendig brikke i systemet.

Anbefalte turer i Femundsmarka
Vakre Femundsmarka med de beste turkameratene! Inspirasjon
Publisert: 03. oktober 2023

Anbefalte turer i Femundsmarka

Femundsmarka byr på mange vakre turer i variert og vilt terreng. I området finner du både lange hytte til hytte turer og toppturer med vakkert utsikt. I denne artikkelen har vi funnet frem 7 turer du kan prøve når du skal til Femundsmarka. God tur!

Annonse:

DNT-hytter i Femundsmarka

Femundsmarka ligger på begge sider av den mektige innsjøen Femunden, Norges tredje største innsjø. I Femundsmarka har DNT et hytte- og rutenett både på langs og på tvers. DNT har en betjent og syv selvbetjente hytter.

Se alle DNT-hyttene i Femundsmarka
Se alle DNT-hyttene i Femundsmarka

Se kart over stier og hytter i Femundsmarka

Femundsmarha har et stort nettverk av stier og DNT-hytter du kan utforske, både sommer- og vinterstid. I tillegg til kart under kan du planlegge din neste tur på ut.no

Se PDF kart
Se PDF kart

Gå den historiske vandreruten Malmveien

Malmveien, Historisk vandrerute fra Røros til Femundsmarka, åpnet i juni 2021. Den nye historisk vandreruta går gjennom et landskap med mange spor etter menneskeaktivitet. Turen starter i Røros som har en 333 år lang historie med gruvedrift.

Les mer om Malmveien
Les mer om Malmveien

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem