
Slik lager du soloboller
Ta påskebaksten til nye høyder med de populære solobollene. Her får du Anniken Bævre sin oppskrift og framgangsmåte.
Anniken har vært på besøk på kjøkkenet til vertskapet Øystein og Charlotte på Solheimstulen Turisthytte, og har bakt noen skikkelige påskeboller!
Oppskrift til ca. 20 boller
Deigen
- 1 egg
- 25 g fersk gjær
- 1 ss vaniljesukker
- 1/2 ss kardemomme
- 1/2 ts salt
- 250 g sukker
- 1 kg hvetemel
- 1 dl melk
- 1 boks solo
- Zest fra 1 appelsin
- 125 g smør (romtemperert)
- 1 egg til pensling
Finn flere fristelser
Lyst til å lage god mat på tur? Vi har masse oppskrifter og tips til mat som tar turen til nye høyder. Hva med pizza på bålet, arme riddere, pinnebrød eller bakte epler?

Appelsin- og vaniljekrem
- 450 g melk
- 100 g sukker
- 30 g maisenna
- 4 eggeplommer
- 65 g appelsinsaft
- Zest fra 1 appelsin
- 1 stk vaniljestang/1 ts vanilje paste
- 1 ss smør
Slik gjør du det
Start med å lage appelsinkremen. Ha melken over i en kjele og varm opp til rett under kokepunktet. I en annen bolle visper du sammen de øvrige ingrediensene. Når melken er rett under kokepunktet heller du melken forsiktig over eggeblandingen. Dette må gjøres sakte og kontrollert for at eggene ikke skal koagulere.
Så har du alt tilbake igjen i kjelen. Kok opp på medium varme og visp til kremen har tyknet. Når den har tyknet har du oppi smøret. Ha appelsinkremen over i en bolle og kjøl ned.

Feir påsken på en DNT-hytte
Vil du på hyttetur i påsken? Dra på en betjent DNT-hytte, og få middagen servert og mer tid til deilige skiturer og kos i hytteveggen. Disse betjente hyttene er åpne i påsken!
Les videre
For å lage bolledeigen har du alle ingrediensene foruten om smøret i en bakebolle. Elt i 8-10 minutter før du tar oppi smøret. Elt videre i totalt 15-25 minutter til deigen er elastisk og består glutentesten.
Pakk deigen inn i plast som du legger i kjøleskapet eller dekk bollen med en kjøkkenhåndkle og la den heve på normal måte.
Kutt opp emner på 100 gram. Ta et deigemne og del i to, hvorav én bit er 30 gram og den andre er 70 gram. Rull begge til boller.
Den minste biten kjevler du ut til en flat sirkel. Den største delen ruller du ut til en pølse og kjevler den deretter flat. Ca. 2 cm. Denne skal du dele i to og flette. Surr denne rundt sirkelen som et rede og klyp de to deigene sammen sånn at de henger sammen.
Sett til heving i 30-45 minutter. Fyll med appelsinkrem. Stek på 185 grader i 12-15 minutter.
Avkjøl bollene og fyll rede med påskesjokolade!
Oppskriften er laget i betalt samarbeid med Solo og Anniken Bævre.
Se også

