Pannebrød
Pannebrød er små flate brød du kan steke i stekepanna på bålet eller primusen. De spises som rundstykker med pålegg.
Dette trenger du til ca 20 brød:
- 2 dl melk
- 2 dl vann
- 10 gram gjær
- 1 ss natron
- 1 ss honning eller sukker
- 1 ts salt
- 2 ss smør eller nøytral olje
- ca, 8 dl hvetemel
- ca. 2 dl samalt hvete
Annonse:
Slik gjør du:
- Varm væsken til den er fingervarm, rør ut gjæren og tilsett det tørre litt etter litt. Det er viktig at deigen ikke er for tørr.
- La deigen heve til dobbelt størrelse.
- Del deigen i 20 emner, kjevle hvert emne til ca 1/2 cm tykkelse.
- Brødene stekes i tørr panne, ca. 2-3 minutter på hver side, til de får en gyllen farge.
Tips!
- Hvis du ikke har kjevle, kan du bruke en flaske eller trykke ut med hendene.
- Brødene kan fryses, hvis de ikke spises opp med en gang.
- Gjær hever ikke når det er veldig kaldt ute, så da kan det være en god idè å lage deigen inne først, og så ta den med ut for steking.
Del artikkel:
Del på e-post
Se også
Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Bli medlem