Hopp til hovedinnhold
Logo
Til DNT.no forside
en person i rosa genser holder ei trefjøl med masse boller oppå. Det ligger også et par kvikk lunsj-sjokoladet på fjøla.

Slik lager du Kvikk Lunsj-boller

Turfavoritten Kvikk Lunsj kan brukes kan brukes til så mangt, men har du testet det i boller? Har får du både oppskrift og fremgangsmåte på Kvikk Lunsj-boller med melksjokoladekrem.

Publisert: 07. april 2025
Mat

Anniken Bævre har vært på besøk til Solheimstulen Turisthytte, hvor hun har lånt kjøkkenet til vertskap Øystein og Charlotte. 

Gleden var stor da hyttegjestene ble overrasket med boller etter en solrik skitur. Nedenfor finner du oppskrift og fremgangsmåte, så bak i vei og del matgleden.

Kvinne i rosa genser holder ei trefjøl med masse boller oppå. Det ligger også et par kvikk lunsj-sjokoladet på fjøla.

Oppskrift til ca. 24 boller

Deigen 

  • 500 g melk
  • 1 egg
  • 50 g fersk gjær
  • 250 g sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1/2 ss kardemomme
  • 1 ts salt
  • 1000g hvetemel
  • 150 g smør, romtemperert
  • 200 g Kvikk Lunsj
  • 1 egg til pensling

Finn flere fristelser

Se våre oppskrifter og gode tips til turmat.

Tips til turmat
Tips til turmat

Melkesjokoladekrem 

  • 200 g melkesjokolade
  • 2,5 dl fløte
  • 30 g smør

nærbilde av boller toppet med sjokoladekrem og en kvikk lunsj bit

Slik gjør du det 

For å lage melkesjokoladekremen varmer du opp fløte til rett under kokepunktet. Det skal småboble, men ikke fosskoke. Hell den varme fløten over opphakket melkesjokolade. La det stå et par minutter før du begynner å røre.

Etter noen minutter kan du ha oppi smør. Dekk bollen med plast og la den stå kjølig i minst 4 timer eller over natten. Denne skal du piske opp rett før bruk, for å få en krem du kan sprøyte ut.

For å lage bolledeigen har du alle ingrediensene foruten om smøret i en bakebolle. Elt i 8-10 minutter før du tar oppi smøret. Elt videre i totalt 15-25 minutter til deigen er elastisk og består glutentesten. Skjær opp Kvikk Lunsj i passe store biter og elt dette raskt inn i deigen din.

De mest populære turene
Siste solglimt på Dronningstien

De mest populære turene

Lyst til å dra på tur, men vet ikke hvor? Her får du listen over turfavorittene.

Les videre

Pakk bakebollen inn i en plastpose og/eller et kjøkkenhåndkle. Hev deigen til dobbel størrelse. Dette tar ca. 1 time, avhengig av temperaturen i rommet. Ha deigen over på kjøkkenbenken.

Rull ut boller på ca. 90 gram og plasser dem ved siden av hverandre, litt tett, i en form eller pået stekebrett. Dekk med plastfolie og/eller et kjøkkenhåndkle i 45–60 minutter til bollene har doblet seg i størrelse. Pensle bollene med egg og stek dem på 200 grader i 12–14 minutter.

La bollene avkjøles før du stikker et hull i de fra toppen og fyller med pisket melkesjokolade krem.

Topp gjerne med en bit Kvikk Lunsj på toppen!

Oppskriften er laget i betalt samarbeid med Kvikk Lunsj og Anniken Bævre.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem