Logo
Til DNT.no forside
Tur fra Vaksdal til Bjødnanebbet desember 2022

Slik kan engasjementet ditt leve videre etter at du har gått bort

Banker hjertet ditt litt ekstra for en organisasjon? Ved å inkludere en gave til denne organisasjonen i testamentet ditt kan du utgjøre en forskjell også etter at du har gått bort.

Det blir stadig vanligere å inkludere en gave til en eller flere organisasjoner i testamentet, men det er fortsatt mange som ikke er klar over denne muligheten. 

Livsviktige gaver

Både små og store gaver utgjør en viktig forskjell for ideelle organisasjoner. Og i ytterste konsekvens kan nettopp din testamentariske gave være med på å redde liv eller gi håp for kommende generasjoner.

– Testamentariske gaver er en veldig viktig del av inntekstgrunnlaget til flere organisasjoner. Uten testamentariske gaver er det mange organisasjoner som måtte ha lagt sine ambisjoner og sin virksomhet på et helt annet nivå, forklarer kommunikasjonsansvarlig i Fundraising Norge, Rikke Solberg.

Felles engasjement

Det Gode Testament er et initiativ for økt bevisstgjøring om arv og testamentariske gaver til gode formål. 32 medlemmer av Fundraising Norge står bak initiativet. Organisasjonene som står bak arvekampanjen jobber for forskjellige saker, men felles for dem alle er at de ønsker å forbedre verden på en eller annen måte. 

– Fordi testamentariske gaver spiller en viktig rolle i arbeidet med å forbedre verden, deler også disse organisasjonene et felles engasjement for å formidle viktigheten av testamentariske gaver, ifølge Solberg.

Stor takknemlighet 

Enkelte som gir testamentariske gaver har levd nøkterne og sparsommelige liv nettopp for å kunne gi en stor testamentarisk gave. Andre igjen har ivaretatt familie og andre man ønsker å tilgodese i testamentet, og deretter satt av en liten sum til sin favorittorganisasjon.

– Uansett størrelse på gavene er organisasjonene som mottar dem takknemlige og ydmyke for å få lov til å forvalte midler til det beste for sakene de jobber for, avslutter Rikke Solberg. 

Les mer om det gode testament her

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem