Logo
Til DNT.no forside
Detaljbilder fra ReTuren syverksted. Bærekraft, gjenbruk, miljøvett, søm, rød tråd, saks, nål og tråd, symaskin, glidelås.

Vi reparerer det du er glad i

Vi reparerer alt av turklær og friluftsutstyr. Du finner oss på Tursenteret i Stavanger, Hamar og Trondhjem.

Vi bruker tid, gir råd og tenker alltid enkelhet, funksjon og kvalitet før vi syr. Vi gir ofte kunden flere valg. Vi syr i de fleste materialer og har spesialutstyr som gjør lekk skallbekledning vanntett igjen.

Alle reparasjoner blir gjort med vår røde tråd for å inspirere til reparasjon også når plagget er ute på tur igjen. 

ReTuren er et sirkulært syverksted og bruker eksisterende materialer til å reparere med. Alle kan donerere avlagte turklær- og utstyr til oss og vi bruker det som reservedeler.

Se bildene nederst på siden for eksempler på reparasjoner vi har gjort.

Hva koster det å reparere hos oss?

Kontakt ditt lokale Tursenter for et pristilbud. Uansett hva du trenger hjelp med, lønner det seg å være DNT-medlem, da får du 15% rabatt.

Det er ofte vanskelig å si en pris før vi har sett skaden, så det beste er å levere det du vil ha reparert i Tursenteret. Da vil vi se på det og komme tilbake til deg med forslag til reparasjon og pris, før vi begynner å sy. 

Et godt eksempel på prisdilemmaet er glidelåser:

For visste du at de aller fleste ødelagte glidelåser bare trenger en ny glidelåsdrager? I så fall koster det 250 kr, vår eneste faste pris. Dersom vi må skifte hele glidelåsen, blir det selvsagt dyrere, men sluttprisen kommer an på flere ting:  Må vi kjøpe ny glidelås eller kan vi bruke en av de vi har fått donert? Må vi bytte begge sider eller er skaden bare på den ene siden? Er glidelåsen lang eller kort?  Er glidelåsen lett å komme til? Må vi sprette ut den gamle, eller kan vi bruke vår standardmetode som er å legge den nye glidelåsen under den gamle? Rett og slett: hvor mye tid vi bruker på reparasjonen. Slike spørsmål er det også for alle andre skader. 

Lokale syverksted
Analoge bilder fra ReTuren syverksted. Bærekraft, reparasjon. Turi Rudningen Galta til venstre og Eleonore Hatfield.

Lokale syverksted

Her finner du de stedene som tilbyr reparasjon.

Les videre
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem