Logo
Til DNT.no forside
Solnedgang over Gjende like ved Gjendensheim turisthytte høsten 2015.

Ta bussen til fjells - få Grønt kort

Velger du å reise med buss til en DNT-hytte som er med på Grønt Kort-ordningen, får du et gavekort på 100 kroner du kan bruke på hytta. Verdikortet er vår takk til deg som velger å reise miljøvennlig!

Grønt kort-gavekortet kan brukes på mat eller alkoholfri drikke på hytta.

Ordningen er et spleiselag mellom DNT, busselskapene  og hyttevertskapene, og er vår takk for at du valgte en grønnere reise til fjells!

Du får gavekortet når du viser frem bussbillett ved innsjekk på det aktuelle hytta. Grønt Kort-rabatten gjelder bare for overnattende gjester.

Vilkår

  • Grønt kort deles ut til gjester som tar buss til eller fra hyttene som er med på ordningen, også i de tilfellene man må gå en dagsmarsj for å komme fram til hytta
  • Gyldig bussbillett må vises fram på papir eller i app, enten for samme dag, for dagen før, eller for dagen etter dersom man skal reise hjem fra hytta med buss
  • Man kan ikke få Grønt Kort på flere hytter ved framvisning av den samme bussbilletten flere ganger
  • Det kan maksimalt deles ut ett grønt kort per gjest per hytte
  • Perioden for Grønt kort er juni, juli og august. Dette er altså en sommerkampanje ( Haukeliseter deler ut Grønt Kort til sine gjester hele året)
  • Bare overnattende gjester få utdelt et grønt kort
  • Verdien på 100 kr, og beløpet kan brukes på mat og alkoholfri drikke på hytta

Bakgrunnen for Grønt Kort

Grønt Kort er et initiativ fra DNT, Nor-Way Bussekspress og Innlandstrafikk.

Rundt 75% av utslippene knyttet til friluftslivet og reiseliv stammer fra transport. Ved at flere reiser kollektivt, kuttes utslippene betraktelig. Grønt Kort skal bidra til at det blir enklere og mer attraktivt å velge offentlig kommunikasjon til reise- og friluftsopplevelser. 

Transportøkonomisk Institutt (TØI) er også med på laget og skal gjøre innsiktsarbeid som ser nærmere på motivasjon for å reise kollektivt, og hvordan tilrettelegging og incentivordningen påvirker adferd over tid. Dette vil gi spennende innsikt som gir god overføringsverdi til videre utvikling.

Kjøp bussbillett og bestill overnatting på forhånd

Det er Norway Bussekspress og Innlandstrafikk som tar deg til fjells, og du kan kjøpe billett på forhånd og sjekke rutetider på ENTUR eller busselskapenes egne nettsider: NorWay Bussekspress og Innlandstrafikk.

Vil du forhåndsbestille overnatting finner du lenke på hyttebestillingssiden til DNT, eller på UT.no.

På disse hyttene kan du får Grønt kort

hester som står foran turisthytte
På idyliske Storerikvollen i Sylan kan du få Grønt kort om du reiser kollektivt. 

Gjendesheim i Jotunheimen

Den betjente DNT-hytta Gjendesheim og ligger vakkert plassert ved en av de viktigste innfallsportene til den østlige delen av Jotunheimen. Gjendesheim er det mest populære overnattingsstedet for Besseggen, og du kan også gå mange andre spektakulære turer - som for eksempel Knutshøe. Hit kommer du enkelt med buss til Gjendesheim busstopp.

Haukeliseter på Haukelifjell

Haukeliseter fjellstue ligger idyllisk til med Hardangervidda nordover og Ryfylkeheiene og Setesdalsheiene sørover. Fjellstuen tilbyr både enkle og mer avanserte overnattingsmuligheter og er utgangspunkt til uendelige turmuligheter. Haukeliekspressen tar deg rett til døren dette populære overnattingsstedet midt mellom øst og vest.

Schulzhytta i Sylan

Schulzhytta er ei av Norges minste turisthytter som er betjent. Den er også Norges nordligste betjente hytte. Den hyggelige hytta ligger sentralt til i den vestligste delen av Sylan, midt i hjertet av Roltdalen og Skarvan Nasjonalpark. 

Gjevilvasshytta i Trollheimen

Gjevilvasshytta er et koselig overnattingssted sørøst i Trollheimen, og er et naturlig startsted for turer i dette trolske eventyrriket. Turisthytta er er en av innfallsportene til Trollheimen og ligger majestetisk til som en kongsgård i lia ovenfor Gjevilvatnet.

Nedalshytta i Sylan

Nedalshytta ligger lunt og idyllisk til i bjørkeskogen innunder det mektige Sylmassivet. Fra denne koselige turisthytta har du utsikt mot Skarddørsfjella og utover Nedalen og Nesjøen. Hytta er hovedinnfallsporten til Sylan fra norsk side, og er en del av den populære helårsruta Firkanten i Sylan.

Storerikvollen i Sylan

Den populære turisthytta Storerikvollen ligger fritt og fint til på en setervoll, med panoramautsikt over Esandsjøen mot Sylmassivet. Dersom det gode liv finnes, må Storerikvollen være stedet. Vakre Sylan og Jämtlandsfjällen er et felles fjellturområde for nordmenn og svensker. Her kan du vandre dag etter dag i et sammenhengende hytte- og rutenett.

Leirvassbu i Jotunheimen

Leirvassbu er av Jotunheimens mest populære overnattingssteder. Den hyggelige turisthytta er plassert i hjertet av Jotunheimen, med over 50 topper over 2000 -meter i dagsturavstand, kan stedet by på unike naturopplevelser både sommer og vinter.

Fondsbu i Jotunheimen

Fondsbu ligger midt i den sørlige delen av Jotunheimen på den vakre Eidsbugarden ved Bygdin. Den betjente hytta har høy standard, har et levende miljø og er et populært sted for turglade turister. Her er det også utfordringer for de topp- og brekyndige.

Skogadalsbøen i Jotunheimen

14 km fra nærmeste bilvei ligger Jotunheimens juvel, den vakre turisthytta Skogadalsbøen. På dette sjarmerende overnattingsstedet er som om tida står stille og det er lett å senke skuldrene, slippe taket på jaget og finne glede i den vakre naturen sin rolige sus. Ta en dag mellom bakker og berg med toppturer, buldring eller under et teppe foran peisen.

Geiterygghytta i Skarvheimen

Geiterygghytta ligger i 1224 meters høyde midt i Skarvheimen, fjellområdet mellom Hardangervidda og Jotunheimen. Naturen rundt denne hyggelige turisthytta er storslått, vill og vakker. DNT har et svært godt utbygd rutenett i området. Daglig buss hele sommeren, som korresponderer med tog fra Oslo og Bergen.

Bjørnhollia i Rondane 

Sør i Rondane, med sine lune dalføre og flotte natur, ligger den hyggelige betjente DNT-hytta Bjørnhollia og venter på fjellturistene. ​​​​​​​Turområdene rundt dette populære overnattingsstedet i Rondane er mange. Tunet på Bjørnhollia er vel verdt et besøk, det har fått byggeskikkspris som en av de flotteste turisthyttene i fjellheimen.

Rondvassbu i Rondane

Midt i Rondane Nasjonalpark ligger Rondvassbu, en av DNTs mest populære hytter. Vakkert plassert i sørenden av Rondvatnet med det flotte Rondane massivet i bakgrunn, hvor den ene rondekjempen etter den andre strekker seg mot skyene.

Tungestølen i Breheimen

Tungestølen turisthytte ligger i den vakre landbruksbygda Veitastrond i Luster kommune i Sogn. Omkranset av høye fjell på begge sider av dalen og med Jostedalsbreen nasjonalpark som et lokk rundt, er dette virkelig ei perle av ei brebygd. Klar for å oppleve vill og vakker vestlandsnatur, med breer og stupbratte fjell? Da er en tur til denne familievennlige hytta noe for deg!

Liomseter i Langsua

Vakkert beliggende på setervollen er den flotte hytta Liomseter midtpunktet i Langsua, eller Gausdal Vestfjell som det også kalles. Turisthytta er et ypperlig utgangspunkt for både dagsturer og fisking, og er et populært sted for hele familien. Liomseter er sentralt plassert med turmuligheter i alle retninger og egner seg ypperlig til et fast opphold. Hytta er det naturlige startpunktet for turer i Langsua og for langturer mot Jotunheimen.

Svukuriset i Femundsmarka

Svukuriset er en vakker fjellgård som ligger midt i Femundsmarka. Hytta er et fantastisk utgangspunkt for turer i villmarksriket Femundsmarka nasjonalpark og for turer over svenskegrensa til blant annet Grövelsjön Fjellstation.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem