Tapastur fra Bleiken til Søre Gulsjøen
27 turdeltakere fikk en flott turopplevelse med DNT Hadeland på en solfylt søndag i august.
Vi startet på Bleiken stasjon, og var to turledere, en foran og en bak. Vi var tilsammen 27 personer som gjennomførte turen. Vi gikk om Dalstjern og stoppet litt på og jeg sa litt om fiskeoppdrett og forvaltning i tjernet som var i drift for en del år siden.
Deretter gikk vi gjennom skogen og ut på asfaltvegen, til vi kom inn på Jotunheimstien. Denne fulgte vi helt til Gulsjøen. Det var fint vær og god stemning.
Vi tok ei lita drikkepause med utsikt over Hauktjern. Om lag halvveis tok vi en kort rast med drikke og litt mat, på høgda ovenfor Villingrud. Her var det noen fine vindfallstokker å sitte på. Vi fortsatte videre mot Gulsjøen, og saknet litt på farten ved Bentstiputten hvor vi smakte på modne blåbær. Veldig gode!
Deretter gikk vi den snaue kilometeren bort til hytta ved Gulsjøen. Jeg hadde kjørt pakkene med tapaslunch opp på hytte i forkant, og alle fikk hver sin pakke. Pakkene var levert av Brandbu pølsemakeri. Mange gode tilbakemeldinger for maten, og for en spennende ny måte å arrangere tur på. Etter 3 ½ time på tur smakte det med mat!
Alle turdeltagerne tok en tur innom hytta og så seg om. Etter maten organiserte vi kjøring av sjåfører tilbake til Bleiken, slik at alle kom til bygds igjen.
Alt i alt, vellykket tur med mange gode tilbakemeldinger.
Tekst: Ole Bjerke, Turleder
Foto: Lars Erik Lyngstad