Logo
Til DNT.no forside
Tilbake til Aktuelt

Tur til Kinn

Vi var tre damer fra Bergen som møtte opp i Florø og ble møtt av Turledere fra DNT Gudbrandsdalen, samt flere turdeltakere. Vi ble nå 10 turdeltakere!

Publisert: 04. juli 2024
Turreferat
Foto: Gitte Bertelsen

Første kveld bodde vi på Camping og neste morgen bar det til Florø kai. Vi tok hurtigbåt utover til øya Kinn hvor vi bodde på DNT Florø sin hytte. Stor og god hytte, et nedlagt skolehus som er rehabilitert. Gode forhold på kjøkken, innlagt vann , dusj. Flott sovesal for 8 og et soverom for 2 personer.

Skolehuset. Foto: Line Johansen


Turledere hadde planlagt godt, vi fikk tre nydelige middager ,- må nevne de alle ,-Sodd, Breiflabb og Hjort med tilbehør. Øvrig mat hadde alle med selv. 

Breiflabb middag. Foto: Gitte Bertelsen

 

Vi fikk oppleve Kinna-spelet, det ble et av flere høydepunkt på denne turen. Da spelet begynte var det dusk-regn men solen kom og det ble varmt og vindstille. Det ble helt magisk med en slik kulisse hvor sjøen og fjelltopper i det fjerne la rammen for dette. Vi la merke til all innsats som er lagt ned av frivillige, de gjør dugnadsarbeid, de er skuespillere (profesjonelle og amatører), de er ung og gammel. 


I Kinn kirke fikk de som ønsket oppleve Gudstjeneste, konsert og en fin omvisning.


En turdag var satt av til øya Askrova i samarbeid med Flora turlag. Avreise 07.30 på morgenkvisten hurtigbåt til Florø og videre med ny hurtigbåt til Askrova.

Askrova. Foto: Gitte Bertelsen

Turen på Askrova gikk på langs nordover, opp og ned li og hei. Vi fant masse modne blåbær. Høyeste punkt var 291 meter. Flott utsikt i alle himmelretninger. Masse vind og minimalt med nedbør så der var vi heldige. Turen tok hele dagen og vi rakk hurtigbåten inn til Florø med hele 30 minutters margin!  Godt planlagt av turleder i Flora turgruppe med retur til Florø kl 15.00  

 

Kinne-klova. Foto: Gitte Bertelsen

En annen dag var satt av til å gå rundt øya Kinn. Fin tur langs sjølinjen rundt øyen. Turledere hadde lagt inn en flott klatretur gjennom Kinne-Klova på slutten, slik at alle behov ble ivaretatt hva gjaldt høydemeter og nærkontakt med sjølinja. Noen av oss fikk badet,  😊 friiiiskt var det, men gleden over at vi utførte det var proposjonalt større ;D

Takk til Gitte og Kari for et flott arrangement av DNT Gudbrandsdalen.

Mvh
Bente M.L
DNT-medlem

Heile gjengen. Foto: Elisabeth Kerekes

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem