Logo
Til DNT.no forside
En hytte med sol og høyt gress på fjellet.

Late sommerdager på Selhamar

Gå til Selhamar turisthytte i Stølsheimen – og bli der. La et par herlige sommerdager med kortspill på kvelden, pannekaker med Nugatti i hytteveggen, kanotur og spennende ørretfiske gi minner for livet.

Publisert: 09. august 2023
Skrevet av: André Marton Pedersen
Artikkel

Opplevelser som gir minner for livet

 Frister en morgendukkert i en elvekulp? Eller å nyte morgenkaffen på trappen mens de første solstrålene strekker seg over fjellkammen? Frister det å legge ut på oppdagelsesferd med kano? Kanskje ordne nydelig ørretmiddag med en 6 grams spinner? Hva med å avslutte en lang og fin dag i fjellet med et slag yatzy eller vri åtter? Ingen iPad eller mobiltelefon som forstyrrer. Kun fjellets ro og stillhet, og et par lemen som fyker forbi i lyngen utenfor hytten. Er du klar for noen late sommerdager på Selhamar? Det vil gi minner for livet! 

Utforsk Gryteberget og Raudberget 

Selhamar er en hytte vi er veldig stolte over å ha i «hyttekatalogen» vår i Turlaget. Med sin sentrale beliggenhet i Stølsheimen er hytten populær å besøke, både for fjellvandreren og for barnefamilien. Hytten er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengklær og proviant. Hundebur er plassert i eget rom i sikringshytten. 

Det er mye spennende å utforske på Selhamar. Gryteberget er en gammel klebersteinslokalitet som ligger i kort avstand fra hytten. Her skar folk ut gryter av fjellet i bronsealderen. Flere halvveis utskårne gryter står ennå fast der og er et spennende turmål. 

Klebersteinsbruddet ved Gryteberget, Selhamar, juni 2018. Klebersteinsbruddet ved Gryteberget, Selhamar, juni 2018.

Ovenfor Gryteberget har du Raudberget. Med sin karakteristiske røde farge og majestetiske framtoning i terrenget er det lett å få øye på Raudberget. På kveldstid gløder Raudberget ildrødt i lav kveldssol. 

Et godt utgangspunkt for turer innover fjellet 

For deg som vil videre inn i fjellet fra Selhamar, er mulighetene mange. Du kan for eksempel gå videre til Åsedalen og overnatte der. Ruten Bjergane–Selhamar–Åsedalen kalles for Trekanten i Stølsheimen og er en fin tredagerstur som inviterer til noe av det beste Stølsheimen har å by på. Du kan også gå videre til Torvedalshytten (Voss Utferdslag). Det er en tur på 14 km, og du må beregne minst syv timer på den turen. 

Fisketur i Selhamarvatnet ved Selhamar turisthytte i Stølsheimen, 21. september 2019.

To enkle ruter til Selhamar: 

Fra Kvilesteinsvatnet til Selhamar: 3 km / 1,5 timers gange 
Fra Askjellsdalsvatnet til Selhamar:  4,4 km / 2 timers gange 

Les mer om Selhamar og bestill sengeplass

Annonse:
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Våre turer og kurs
Tur til Olsnessåta på Osterøy etter fellesmøte 12.–13. november, 2022.
Våre turer og kurs
Medlemsfordeler i Turlaget
Sti mellom Breidablik og Vending, august 2023.
Medlemsfordeler i Turlaget