Gå for SignaTur - de beste langturene fra DNT

Breheimen, en av fire fjellområder i MASSIV
Breheimen, en av fire fjellområder i MASSIV Foto: Bjarte Haugen, DNT fotokonkurranse

Nye turtall fra DNT peker rett til fjells. Langturer seiler opp som det nye gamle, og nå har vi samlet de beste i konsptet SignaTur.

- Med SignaTur gjør DNT det enda lettere for flere å oppleve de aller flotteste fjellområdene og ypperste vandrerutene i Norge.
Alle turene er kvalitetssikret, skiltet og merket av DNT og har overnatting i hytter underveis, forteller Nils Øveraas, generalsekretær i DNT.

Ikke bare for de sprekeste

De ni utvalgte SignaTurene går i natur - og kulturlandskap i verdensklasse i Midt-Norge, på Vestlandet og på Østlandet. De varer i minst fem dager og inntil tre uker, og er fysisk krevende. Men flere av turene, som Massiv og Ryfylkestien, kan også fint deles opp og gås i kortere etapper som passer for og kan inspirere veldig mange.

- Med disse turene har vi nå tilrettelagt og fornyet det langstrakte og klassiske hytte-til hyttelivet, og gir et bedret tilbud til de som ønsker noe å strekke seg etter og gå seg i form til, sier Øveraas. Og understreker samtidig at DNT har gode tilbud på alle nivåer og for alle aldersgrupper.

2,3 millioner nordmenn vil til fjells i sommer

En helt fersk undersøkelse TNS Gallup har gjort for DNT viser at 46 % av alle voksne sier de ønsker å gå fjelltur i sommer, mens så mange som 58 % i aldersgruppen 18-29 år vil ut og opp.

Interessen for friluftsliv vokser stadig, noe også DNTs medlemstall viser gjennom 17 år med solid vekst. Hittil i år har vi 15.000 flere medlemmer sammenlignet med samme tid i fjor. At det nå særlig er ungdommen som vil ut og opp i høyden er veldig gledelig.

Har du planlagt fjelltur i sommer? Det ligger garantert flotte turer og naturopplevelser og venter på deg. Med eller uten SignaTur.

SignaTurene er spesielt tilrettelagt og anbefalt av DNT. Finn din lange favoritt her: https://signatur.dnt.no/

- Skal du først snøre på deg sjumilsstøvlene, så sørg for at du får med deg minst en ekte DNT - SignaTur!
Beinstrekk med utsikt i Trollheimen.
Beinstrekk med utsikt i Trollheimen. Foto: Jorid Sunnset, DNT Fotokonkurranse