Nivå på Fellesturene


Er du usikker på hvor krevende turene er? De fleste av DNTs fellesturer og aktiviteter er merket med både hvem turen passer for og hvor krevende den er. Les nøye om turen og nåvået på forhånd. Da er det lettere å velge riktig tur for deg. 

Merk at de ulike nivåene nedenfor kun er generelle graderinger, som ikke nødvendigvis passer for alle turer og aktiviteter. En topptur kan for eksempel være bare en dagstur, men gradert som krevende. Ta derfor kontakt med foreningen(e) som arrangerer turen eller aktiviteten for mer utfyllende informasjon.


Graderinger for sommerturer:

Enkel

Lette dagsturer i relativt flatt terreng og på merkede ruter, eller arrangementer for alle.

Middels

Dagsturer/dagsetapper på inntil 15 km i småkupert terreng, for det meste på merkede ruter. Passer for deg som er vant til å gå med sekk og er i normalt god form.

Krevende

Dagsetapper på inntil ca. 25 km i variert og kupert terreng, og delvis utenom merkede løyper. Passer for deg som er i god form og har noe fjellerfaring.

Esktra krevende

Dagsetapper på mer enn ca. 25 km, tidvis i svært bratt og ulendt terreng og ofte utenom merkede ruter. Passer for deg som er i svært god form og har god fjellerfaring.

Annonse