Lær å lag sunnere smart godis - matkurs og tur i marka lør 22 september 2018

Voksne, Ungdom
Fellestur, Fottur, Kurs, Vestmarka, Aktivinatur, Sunnmat, Turimarka
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet, Østlandet (se kart)

Dagen byr på frisk luft i fine naturomgivelser i Vestmarka. Inspirasjon til nye smaker og oppskrifter til smart godis og vegetar tapas basert på næringsrike råvarer (mye økologisk, sukker, melk og glutenfritt).

Lær å lag sunnere smart godis!
Vi lager snacks kuler, råsjokolade og energibarer. Rå godis som inneholder naturlig søtning og smarte næringsstoffer som har lav påvirkning på blodsukkeret. Ingen varmebehandling! Lett å lage og utrolig god på smak!

Alle oppskriftene er uten raffinert sukker, gluten og melkefritt! Og inneholder stort sett økologiske ingredienser!

Dette er et interaktivt matkurs hvor vi lager mat sammen og snakker om næringstoffene i råvarene. Det blir  mange smaksprøver og tur i marka i pausen!

Lær å lage blant annet:

• Rå sjokolade
  • energibarer
  • snackskuler

Vi avslutter kurset med et felles måltid basert på vegetar tapasretter som vi lager sammen:

•  enkle næringsrike fargerike vegetarretter
  • Hummus og andre spennende vegetar retter
  • Quinoasalat med friske krydderurter

Kurset passer alle, også ungdommer! Få plasser tilgjengelig!

PROGRAM Lørdag 22 september 2018

• kl 12.45 Oppmøte på Nedre Gupu (følg tursti fra Vestmarksetra parkering)
  • kl 13-15 Vi lager smart godis og lærer om råvarene til raw snacks
  • kl 15-16 PauseVi går en tur i området. Servering av økologisk te, frukt og sunn snacks.
  • kl 16-17 Forbreder vegetartapas med introduksjon til mer plantebasert kost
  • ca kl 17.00    Felles middag  basert på næringsrike råvarer- stort sett økologiske!

Alle bidrar til å organisere middag/opprydding

• ca Kl 18.30    Avslutning

Oppmøte: Nedre Gupu kl. 12.45. ca 1 km fra vestmarksetra parkering/fransekleiv

Kollektiv: Buss 245 fra Sandvika terminal kl 12.02 til Kattås. Til fots opp til Nedre Gupu ca 25 min. Buss retur kl 18.23 fra Kattås til Sandvika. Bussrutetider: https://ruter.no/globalassets/rutetabeller/buss-akershus/buss-barum-lokalt-rutetabell-01012017-korr-16012017.pdf

Passer for: Voksne og ungdommer
Turleder: Kostholdsveileder og turleder Kaisa Hafredal, webside: www.balanseihverdagen.no , kaisahafredal@online.no, telefon 95 79 43 85.

Pris: Pris for medlemmer av DNT Kr 750-, ikke-medlemmer kr 950,-
(Prisen inkluderer kurset, oppskrifter på rettene, servering av drikke, forfriskninger, smaksprøver og tapas).
Påmelding: Se knapp øverst til høyre på denne siden. Dere får tilsendt betalingsinformasjon i etterkant av påmelding. Begrenset plasser. Bindende påmelding!

Utstyr: Ta gjerne med et forkle.

Turleder: Kostholdsveileder og Coach Kaisa Hafredal

Lær å lag sunnere smart godis - matkurs og tur i marka lør 22 september 2018

Sett av en dag i marka til påfyll av smart godis og vegetarmat i flotte omgivelser i Vestmarka! Dagen byr på frisk luft i fine naturomgivelser i Vestmarka. Inspirasjon til nye smaker ...

Turleder:

• Kaisa Hafredal