Kolsåstoppene

Fellestur

Dato
19. juni 2018 kl. 17:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
voksenturer
Dette arrangementet er over!

OBS! Denne turen er flyttet fra torsdag 21. juni til tirsdag 19. juni.

Vi følger Dælibekken et lite stykke, og kommer inn på den vanlige ruten opp til syd-toppen (342 moh). Derfra innover Kolsåsplatået til Sætertjern. Vi går videre opp juvet mellom de to nordre ryggene.

Nederst i juvet må vi ta hendene til hjelp noen meter og klyve et bratt og litt luftig parti. Fra den øverste toppen (379 moh) går vi ned på stien på østsiden av toppene, via Sætertjern, bygdeborgen på Gråmagan og KIF-hytta tilbake til Toppåsveien. Det er flere utsiktspunkt underveis med fantastisk panoramautsikt utover Oslo, Bærum, Nesodden og Oslofjorden.

Turen forutsetter at det ikke er for vått i terrenget (da det vil bli for glatt å gå opp juvet). Eventuell avlysing av turen, eller omlegging av ruten, grunnet utrygge forhold vil bli formidlet via epost eller SMS til alle som har meldt seg på turen. Det vil også bli kunngjort på våre nettsider (www.bærumturlag.no), samt på Facebook, samme morgen.

Turen er en av Bærum Turlag sine "klassikere". Den inngår i år i markeringen av 40 års jubileet til landskapsvernområdet for Kolsås/Dælivann.

Terreng og lengde: Turen er ca. 9 km lang med mye opp- og nedstigning, og tar ca. 3 timer. Turen går hovedsakelig på stier i stedvis bratt terreng. Noe steinur. Ett kort parti med klatring/klyving. Gode turstøvler anbefales.

Kart: Bærumsmarka 1:20 000 og O-kart Kolsås 1:10 000.

Start: På P-plass nederst i Toppåsveien ved Dælibekken (mellom Damhaugveien og Heggelia) kl. 17.30.

Offentlig transport: Buss 210 fra Sandvika, med ankomst Toppåsveien kl. 17.18, eller T-bane fra Bekkestua, med ankomst Hauger kl. 17.14 (sjekk rutetider).

Påmelding: Da denne turen ikke egner seg for større grupper, setter vi maks antall deltakere til 12. Påmelding til turleder innen dagen i forveien.

Turleder: Nils Mathisrud, nils@vingtor.net, tlf. 954 35 177.

Generell turinformasjon

Kolsåstoppene

OBS! Denne turen er flyttet fra torsdag 21. juni til tirsdag 19. juni. Vi følger Dælibekken et lite stykke, og kommer inn på den vanlige ruten opp til syd-toppen (342 ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Nils Mathisrud

Annonse