Lær å lag sunn godis - matkurs og tur i marka lør 10 februar 2018

Voksne, Ungdom
Fellestur, Fottur, Kurs, Vestmarka, Aktivinatur, Sunnmat, Turimarka
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet, Østlandet (se kart)

Dagen byr på frisk luft i fine naturomgivelser  i Vestmarka. Inspirasjon til nye smaker og oppskrifter til sunn godis. Vi går en tur i området og avslutter kurset med tapas basert på sunne råvarer (mye økologisk, vegetar, sukker og glutenfritt).

Lær å lag sunn godis! Vi lærer å lage sunne snacks kuler, råsjokolade og energibarer helt uten sukker, mel og melkeprodukter. Rå godis som inneholder naturlig søtning og smarte næringsstoffer. Ingen varmebehandling! Lett å lage og utrolig god på smak!

Alle oppskriftene er sukker, gluten og melkefritt! Og inneholder stort sett økologiske ingredienser!

Dette er et interaktivt matkurs hvor vi lager mat sammen og snakker om næringstoffene i råvarene. Det blir  mange smaksprøver!

Lær å lage blant annet:

• Banan og kokos kuler
  • Rå sjokolade
  • energibarer
  • snackskuler

Vi avslutter kurset med et felles måltid basert på vegetar tapasretter som vi lager sammen:

• Quinoasalat
  •  enkle næringsrike fargerike vegetarretter

Kurset passer alle, også ungdommer!

PROGRAM Lørdag 10 februar 2018

• Oppmøte kl 12.45 på Nedre Gupu (følg tursti fra Vestmarksetra parkering)
  • Kl 13-15 Vi lager sunn godis og lærer om råvarene til raw snacks
  • Pause fra kl 15.00-16.00  Servering av økologisk te, frukt og sunn snacks. Vi går en tur i området.
  •  kl 16.00- 17.00   Vi lærer om råvarene til et mer plantebasert kost og forbreder vegetartapas
  • ca kl 17.00    Felles middag  basert på sunne råvarer- stort sett økologiske!

Alle bidrar til å organisere middag/opprydding

• ca Kl 18.30    Avslutning

Oppmøte: Nedre Gupu kl. 12.45. ca 1 km fra vestmarksetra parkering/fransekleiv

Kollektiv: Buss 245 fra Sandvika terminal kl 12.02 til Kattås. Til fots opp til Nedre Gupu ca 25 min. Buss retur kl 18.23 fra Kattås til Sandvika. Bussrutetider: https://ruter.no/globalassets/rutetabeller/buss-akershus/buss-barum-lokalt-rutetabell-01012017-korr-16012017.pdf

Passer for: Voksne og ungdommer
Turleder: Kostholdsveileder og turleder Kaisa Hafredal, webside: www.balanseihverdagen.no , kaisahafredal@online.no, telefon 95 79 43 85.

Pris: Pris for medlemmer av DNT Kr 700-, ikke-medlemmer kr 900,-
(Prisen inkluderer kurset, servering av drikke, forfriskninger, sunn snacks og tapas).
Påmelding: Se knapp øverst til høyre på denne siden. Dere får tilsendt betalingsinformasjon i etterkant av påmelding. Begrenset plasser. Bindende påmelding!

Utstyr: Ta gjerne med et forkle. Husk lommelyk eller holdelykt til turen hjem.

Turleder: Kostholdsveileder og Coach Kaisa Hafredal

Lær å lag sunn godis - matkurs og tur i marka lør 10 februar 2018

Sett av en dag i marka til påfyll av sunn godis og mat i flotte omgivelser i Vestmarka!  Dagen byr på frisk luft i fine naturomgivelser  i Vestmarka. Inspirasjon til nye smaker og oppskrifter til ...

Turleder:

• Kaisa Hafredal