Tur, vin og italienske delikatesser i marka lørdag 3 mars 2018

3. mars kl. 14:30 - 19:00
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttekos, Nærtur, Turglede, Vinsmaking, Godmat, Italienskaften
Bærum Turlag
Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet, Østlandet

Bærum Turlag utvider stadig sitt turspekter. I år trår vi til med tur og vinsmaking i Vestmarka. Vi inviterer til italiensk aften med vinsmaking og italienske delikatesser foran peisen på Nedre Gupu, Bærum Turlags hytte i Vestmarka.

Det vil bli servert tre hvite og tre røde italienske viner kombinert med oster, italienske delikatesser:parmaskinke og foccatia. Vi avslutter vinsmakingen med en god amarone-vin og mørk økologisk sjokolade. Totalt seks gode italienske viner som er tilpasset maten, og faglig foredrag/underholdning om mat og vin.

Vinsmakingen ledes av sommelier Svein Lindin – vinskribent og foredragsholder, og driver nettstedet Vinofil. Uformelt, lærerikt og fullt av smaksopplevelser kjennetegner vinkursene hans!

Dette blir en kveld som er verdt med å få med seg! Tur, vinsmaking og italienske delikatesser på sjarmerende Nedre Gupu i Vestmarka! Sosialt og hyggelig samvær!

Vi møtes på Franskleiv og går først en tur i Vestmarka før vinsmakingen. Vær- og føreforholdene vil avgjøre om det blir tur på gummisåler, brodder eller på ski (dette kommuniseres med de påmeldte i forkant av turen). Det er mulig å overnatte i gapahuken på Nedre Gupu om du ønsker å overnatte. Turen går innom Nedre Gupu slik at man kan legge igjen bagasje der.

Program -  lørdag 3 mars 2018

Kl 14.30 Oppmøte på Franskleiv

Kl 14.30-16.30 Tur i vestmarka

Kl 17-19 Vinsmaking med italienske delikatesser på nedre gupu

Lett måltid, ingen full middag.

Start og slutt: Kl. 14.30 på Franskleiv. Arrangementet avsluttes ca. kl. 19.00.

Offentlig transport: Buss 245 fra Sandvika kl 14.02, med ankomst Kattås kl. 14.16 (sjekk rutetider). Det er ca. 1 km til fots langs veien opp til Franskleiv. Buss retur fra Kattås til Sandvika 23 minutter over hver time fram til kl. 23.23.

Ta med: Turmatpakke/turproviant til turen - maten vi får til vinen er ikke et fullt måltid. Eentuelt tøyskift og innesko/ullsokker kan være lurt. Ta med hodelykt for turen hjem!

Overnatting: Om du har lyst til å overnatte, så er gapahuken på Nedre Gupu åpen for alle. Der er det ved til fyring av bål/grilling, og toalett. Ta med varme klær og sovepose/liggeunderlag. Gapahuken er helt gratis å bruke og er tilgjengelig hele året!

Turledere: Kaisa Hafredal, kaisahafredal@online.no, tlf. 957 94 385, og Nils Mathisrud, nils@vingtor.net, tlf. 954 35 177.

Sommelier: Svein Lindin, svein@vinforedrag.no. www.vinforedrag.no

Pris: Pris for medlemmer av DNT Kr 950-, ikke-medlemmer kr.1150,-

Påmelding: Kun 10 plasser på kurset. Se knapp øverst til høyre på denne siden. Det blir tilsendt betalingsinformasjon i etterkant av påmelding. Bindende påmelding!

Turleder:

• Nils Mathisrud