Bretur til Steindalsbreen

Fellestur

Fra dato
29. september 2017 kl. 17:00
Til dato
1. oktober 2017
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Bretur, Fottur,
Arrangører
DNT ung Troms, Troms Turlag
Turområde
Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med DNT ung på bretur i flotte omgivelser i Lyngen! Vi tilpasser brevandringen til vårt nivå, akkurat passe spennende og utfordrende!

Dette er en flott helgetur til Steindalsbreen i Lyngen. Vi starter fra Tromsø (Nansen Plass ved brua) fredag 29.9 kl. 17.00. Derfra til Nordkjosbotn, Oteren og videre ca. 15 minutter til Steindalen (retning Furuflaten). Fra bilen er det ca. 2,5 km / 200m stigning å gå til Steindalshytta der vi vil ha basecamp. Fredag kveld vil vi lage mat og gå gjennom alt av utstyr, slik at vi er klare for bretur på lørdag!

Lørdagsmorgen tar vi beina fatt og går opp til isbreen, der vi tar litt mat før vi bestiger breen. Her må alle ta på seg stegjern/tau/sele. Det er påbudt med hjelm (gjerne sykkelhjelm). Turen går et stykke oppover breen der det kanskje blir mulig å klatre litt bratt på isen med sikring. Retur i samlet flokk til bre-slutt. Deretter retur hytta igjen og felles middag på kvelden. Kos og litt lørdagsgodis hører også med!
Turen lørdag er på ca. 8-9 timer, med 500m stigning og 10-12 km å gå.

Retur søndags formiddag etter at hytta er vasket og ryddet. Mulig vi rekker en liten tur på breen, men det ser vi an på lørdags kveld.

Aldersgruppe: 13-18 år. De som er i aldersgruppen 13-15 år ha med seg en foresatt, mens de som er i alderen 16-17 år kan delta uten foresatt (selv om det anbefales å ha med). 16-17 åringer som deltar uten foresatt må ha med seg underskrevet bekreftelse fra foresatt om at de deltar på eget ansvar (dvs. med samme ansvar som på ordinære turlags-turer). For hver familie (gruppe o.l.) kan det maksimalt være med én voksen, slik at flest mulig ungdommer kan delta. Det går maks. 20 personer på hytta, noe som da blir deltakerbegrensning. 

Påmeldingen starter onsdag 20. spetember fra kl. 20.00
Ring: Tore Brattli, 9320 8669

Overnatting og transport: Hytte - sovepose må med! DNT ung sponser avgiften for overnatting, men vi trenger foreldre med bil som kan kjøre - gi beskjed til turleder! DNT ung sponser så mye som mulig, men vi tar den symbolske summen på 200 kr per deltaker.

Mat: Felles middag lørdag kveld spanderer DNT ung og litt snacks på kveldingen. Pasta feks? Sjokolademousse til dessert? Vi tar et raskt stopp på Nordkjosbotn for å handle inn felles middag og andre siste-liten-ting som kanskje ble glemt hjemme. Ellers tar alle med tørrmat og annen mat til eget behov til to frokoster, to lunsjer og noe for fredag kveld og søndag ettermiddag. Husk at man blir sliten av å være på bre, så ta med godt med mat!

Breutstyr: De enkelte "familiene" har ansvar for eget utstyr. Breutstyr til denne turen kan leies på turlagskontoret torsdag 28. sept. mellom kl 17 og 18. Ta med ungdommen, sko, skrujern, skiftenøkkel og unbrako og sjekk at spesielt stegjern og sele passer til den som skal bruke det. En av turlederne vil være til stede. Ikke lei stegjern med "slalombindinger" uten å være helt sikkert på at dere har rett type sko!

Til breturen trenger dere hjelm/sykkelhjelm (påbudt), isøks, stegjern, sele, 2 skrukarabinere, taubrems (bare de voksne), fjell/bresko, 2 isskruer per familie, 2 fotslynger, familier med 3 deltakere eller mer tar også med 1 bretau (får utdelt på torsdag 28.9).

Fjellutstyr: Tenk turbekledning for vinterfjellet! Regn og snøvær kan forekomme selv om vi selvsagt har bestilt strålende høstvær. Allværsjakke og bukse (evt. regntøy), ull-/vindvotter og lue, ullsokker, fleecejakke e.l., ull- eller superundertøy + skifteklær. Man må regne med at klærne blir litt skitne!

 • "Vanntette", solide fjellsko som det er mulig å bruke stegjern på. Høyt vått gress på anmarsjen gjør at det er lett å bli våt på beina. Husk å impregnere sko før turen. Gamasjer kan være bra, både på anmarsj og bre.
 • Minst 1 hodelykt per familie, helst ei lykt per person (med nye batterier og ekstrabatterier). Det blir mørkt allerede kl 19.00
 • Termos med varm drikke (minst 1 liter for alle 16 år eller eldre og ½  liter for alle andre) og kopp. I tillegg drikkeflaske på minst ½ liter, solide matpakker (6-8 skiver), litt kjeks og "nødproviant"
 • Sitteunderlag, Vindsekk hvis du har.
 • Sovepose til hytte
 • Toalettsaker og dopapir
 • Stor ryggsekk opp til hytta, evt. også stor dagstursekk til breturen. Regntrekk? Husk at breutstyr tar plass og at vi må dele på bæring av fellesutstyr.
 • Navigasjonsutstyr (kart, kompass, GPS, o.l. Minst ett sett per familie)
 • Førstehjelpsutstyr til "eget bruk" (plaster, gnagsårplaster, sterile kompresser, sportstape, smertestillende, desinfeksjon av sår, osv.)
 • Verktøy for å justere stegjern (hver må sjekke selv hva de trenger: f.eks. skrujern, skiftenøkkel og unbrako)
 • Deltakeravgift i kontanter som ikke trenger veksling

For spørsmål knyttet til brevandring-og utstyr: Tore Brattli (ring 932 08 669)

Husk: Hver familie/ungdom har ansvar for sitt eget utstyr. Spesielt stegjern MÅ prøves på sko ved utleie. Og foresatte har ansvar for sine ungdommer. Husk gyldig reiseforsikring!

Bilder: Dersom vi tar noen fine bilder på aktiviteten kan det være vi ønsker å bruke dem i markedsføringen av DNT ung og kommende aktiviteter. Dersom du ønsker å reservere deg fra dette - gi beskjed til turleder.

Bretur til Steindalsbreen

Bli med DNT ung på bretur i flotte omgivelser i Lyngen! Vi tilpasser brevandringen til vårt nivå, akkurat passe spennende og utfordrende! Dette er en flott helgetur til Steindalsbreen i Lyngen. Vi starter fra Tromsø (Nansen Plass ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Tore Brattli
 • Marie Aas Westvik