Astronomitur til Skibotn og hundesledekjøring 17-19 februar 2017

Fellestur, Skitur, Barn, Sosialt På Tur, Astronomitur, Familie, Hundesledetur
Barnas Turlag Tromsø, Troms Turlag
Indre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!

Det blir Astronomitur til Skibotn denne vinteren også. Og hundesledekjøring!

17-19 februar 2017 drar vi til feltstasjonen i Skibotn.

Sammen med Astronomiforeningen i Tromsø og Skibotn Husky holder vi på å planlegge en helg spekket med opplevelser, kunnskap og sosialt samvær, i flotte omgivelser i Skibotndalen. Vi bor på Feltstasjonen litt opp i Skibotndalen også i år.

Turen blir helgen 17.-19. februar! Dersom klarvær vil vi kunne se ikke mindre enn 3 planeter gjennom teleskopet på "toppen" (Mars, Venus og Uranus). Det er bare å glede seg!

Vi skal studere planeter, stjernetåker, ... i teleskopet (det 2. største i Norge!), sammen med Tromsø Astronomiforening. I tillegg vil det bli skitur i "planetløypa", Astronomiundervisning, felles middag og masse kos, badstu og kanskje snøbading? Søndagen avslutter vi helgen med hundesledekjøring sammen med Tomas og Charlotte, og deres flotte Huskyer!

Denne turen er bare for Barnas Turlag medlemmer (derav den avskrekkende prisen for ikke-medlemmer. Foreldre trenger ikke være medlemmer for å være i følge.)

PS. Det er lekende lett å bli medlem av Barnas Turlag :) Det koster bare 120 kroner i året og det gjør du enkelt HER

Anbefalt for barn fra 6 år og oppover!

Egenandel: 250 kroner for hver voksne og 150 kroner per barn for hele helgen. Denne prisen inkluderer overnatting på feltstasjonen, kveldsmat på fredagen, fellesmiddag på lørdagen, opplegg sammen med Aastronomiforeningen og hundesledekjøring!

Prisen er den samme uansett om du/dere er med fredag-søndag eller lørdag-søndag.

Påmelding mulig fra 01.01.17.

PROGRAM FOR ASTRONOMITUR TIL SKIBOTN:

Avgang fra Tromsø fredag ettermiddag, i egne biler. Det går også buss fra Tromsø (Prostnesset) kl.15.00. Dersom noen tar buss, og trenger skyss/henting i Skibotn, så er det bare å si fra. Vi, som kjører egne biler, kjører helt frem til feltstasjonen, cirka seks kilometer fra Skibotn. Forventet ankomst tidlig på kvelden. Turlederne vil være på plass cirka i 18-tiden. Se her for mer informasjon om stasjonen: http://en.uit.no/publikum/prosjekter/prosjekt?p_document_id=220199

Fredags kveld: Kveldsmat på fredagen vil bli servert i regi av Barnas Turlag! Ellers bruker vi fredagskvelden til å "flytte inn" i tildelte rom, spill og hygge i felleshuset.

Lørdagen: Felles aktiviteter ute, aking og lek. Skitur i Planetløypa sammen med Astronomiforeningen. Lunsj inne eller ute (grilling av medbrakt). Dersom OK vær, lager vi bål ute. Før/etter felles tilberedt middag og dessert lørdag, blir det Astronomiforedrag på undervisningsrommet på feltstasjonen, i regi av Astronomiforeningen. På kvelden får vi mulighet for å studere stjernehimlen gennom teleskopet fra taket ved domen. Dersom klarvær vil vi kunne se Mars og Venus, Stjernetåken ("stjernefabrikken") i slira til Orions belte, ...!

På kvelden fyrer vi opp i badstuen på feltstasjonen, og snøbader?! Ta med ekstra truse/badetøy, cloggs eller ekstra ullsokker.

Søndagen: Rydde ut av rommene. Rydding av fellesrommet/kjøkkenet. Hundesledekjøring sammen med Tomas og Charlotte (Skibotn Husky) og deres flotte huskyer, og vi (primært barna) får prøve hundesledekjøring. Det vil være mulighet for å grille medbrakt lunsj på bål søndagen, i forbindelse med hundesledekjøring.

Etter hundesledekjøring blir det felles rydding og vask av anlegget (om dette ikke er gjort før hundesledekjøring), før turen går tilbake til Tromsø.

Det finnes 38 sengeplasser, så max antall deltagere for denne turen er 38 personer.
Sengeplassene er adskilt i hytter/rom med eget vaskerom/dusj/toalett.

Ta med: sovepose eller sengetøy, toalettsaker, egen tørrmat (pålegg og brød), lørdagsgodt, drikke, sitteunderlag, grillpinne, noe å grille (det er bålplass uten for feltstasjonen, hvor du kan grille det du har tatt med deg. Vi fyrer opp bål på lørdagen dersom OK vær. Og bål på søndagen også i forbindelse med hundesledekjøring, varme klær, hodelykt/lommelykt, innesko/croggs, badeklær, håndduk, akebrett, ski osv!

Husk at det kan bli kaldt i Skibotn (gjerne ned mot minus 20), så ta med varme klær! Og ikke minst gode skotøy, det blir fort kaldt når vi skal stå i ro og se i teleskopet!

Husk at du som deltager på turer i regi av Troms Turlag er med på eget ansvar og at du som forelder har ansvar for eget barn! Turleder har ofte egne unger med, så vær snill å bidra, så får vi alle en fin tur!

Bilder: Dersom vi tar noen fine bilder fra turen, kan det være vi ønsker å bruke dem i markedsføringen av Barnas Turlag og kommende aktiviteter. Dersom du ønsker å reservere deg fra dette - gi beskjed til turleder.

Husk også å melde deg/dere på Astronomikvelden 9. februar på Vitenssentret i Tromsø.

Turledere er:

June Malnes og Tine Mikkelsen, med gode hjelpere:)!

Vi gleder oss - velkommen:)!

Astronomitur til Skibotn og hundesledekjøring 17-19 februar 2017

Det blir Astronomitur til Skibotn denne vinteren også. Og hundesledekjøring! 17-19 februar 2017 drar vi til feltstasjonen i Skibotn. Sammen med Astronomiforeningen i Tromsø og Skibotn Husky holder vi på ...

Turledere:

• June Malnes