Høstferie for hele familien på Preikestolhytta ( 344 )

13. oktober 2016
16. oktober 2016
Arrangører
Barnas Turlag Stavanger, Stavanger Turistforening , Strand og Forsand turlag , Preikestolen fjellstue
Ryfylkeheiane
Dette arrangementet er over!

Med fantastisk natur og varierte aktivitets- og turmuligheter er området rundt Preikestolen et eldorado for barnefamilier. Bli med på "Høstferie på Preikestolhytta" - en av fellestur-klassikerne i Barnas Turlag.

Avreise, transportmiddel, tid, sted:

På egenhånd med bil med Tauferje fra Fiskepiren eller Lauvik-Oanes ferjen fra Lauvik.

Turledere:

Ann Sirèn Solensteen: 992 56 527

Tore Dahl:  413 93 079

Detaljert turbeskrivelse:

Dag 1

Vi innkvarterer oss og blir kjent med hytten og området rundt.

Dag 2

Vi satser på pinstur til Preikestolen! Turen går i kupert terreng, delvis på opparbeidet steinsti i de bratteste stigningene, og er godt kjent for mange. Turen tar 2-3 timer hver vei. Ettermiddagen tilbringer vi i nærområdet rundt hytta, og de som vil kan benytte seg av fotballbanen eller fiske

Dag 3

Dersom været tillater det blir det pinstur til Turistforeningen sitt eget fjell - Moslifjell. Turen går på merket sti, men i motsetningen fra turen til Preikestolen, har vi denne stien nokså for oss selv. Moslifjellet er noe høyere enn Preikestolen og gir en fantastisk 360o utsikt i klarvær.  Om ettermiddagen kan de som vil benytte seg av fotballbanen og fiske.

Dag 4

Etter frokost må det ryddes ut av rommene. Er været brukbart satser vi på en liten tur rundt i området.

Dersom det av hensyn til vær eller andre forhold ikke er mulig å gjennomføre de planlagte toppturer, finner vi alltid gode og varierte turalternativ i området!

Dersom vi får anledning så håper vi å få til kjekke aktiviteter i samarbeid med Preikestolen fjellstue en eller flere av dagene. Mer informasjon om dette kommer.

Hjemreise:

Vi satser på å ta ferja fra Tau eller Oanes senest kl 16.00

Kontakt STF administrasjon: Kristine Helland 97751692

Voksen medlem / ikke medlem:        2.200,- / 2.600,-

Barn medlem / ikke medlem:             1050,- / 1.300,-

Bli medlem her

Hva dekker prisen:

Prisen dekker losji i 3 netter, aktiviteter inkl pins til barna, 3 frokoster, 3 niste og 3 middager, turledere og administrasjonsgebyr.

Frokost og middager lages av personalet ved Preikestolen Fjellstue. Deltakerne smører selv nistepakker ved frokosten.

Kart:

Turkartet Preikestolen 1:25000 eller 1212 I Høle og 1213 II Jørpeland