Avlyst på grunn av få deltakere - Trolltunga med overnatting i telt (345)

8. oktober 2016
9. oktober 2016
Ekstra krevende
Fellestur, , Fjelltur, Telttur, Familiecamp
Barnas Turlag Stavanger, Stavanger Turistforening
Dette arrangementet er over!

Dette er en telttur for spreke og turmotiverte barn fra 10 år og oppover sammen med foreldre. Opplev en av de heftigeste steinformasjonene i Fjord Norge med spektakulær utsikt! Trolltunga stikker ruvende ut ca 700 meter over Ringedalsvatnet i Skjeggedal. Her har en fantastisk utsikt over dramatisk Vestlandsnatur. Dette er en tur du ikke vil gå glipp av!

Les mer om Trolltunga

Avreise, transportmiddel, tid, sted: Transport ordner den enkelte selv. Fra Odda kjører en til Tyssedal på riksvei 13, for så å følge skilt mot Skjeggedal. Fotturen starter i Skjeggedal ved begynnelsen av Mågelibanen (trallebane). Vi møtes på parkeringsplassen hvor Mågelibanen starter kl 12. De som ønsker det kan eventuelt overnatte ved Hildal camping fra fredag til lørdag, men dette må organiseres selv (mulighet for overnatting i telt og hytte).

Detaljert turbeskrivelse: Turen er beregnet å ta 8 timer og er merket med røde T er. Tur/retur ca 2 mil til sammen.

Dag 1og 2 (lørdag til søndag): Turen starter i Skjeggedal. Stien begynner bratt opp, rundt 450 høydemeter ved siden av Mågelibanen. Videre flater stien ut og fortsetter østover, hele tiden noen hundre høydemeter over Ringedalsvannet. Store deler av turen har flott utsikt over Ringedalsvannet. Her finnes mange flotte steder å stoppe og overnatte. Søndag morgen går vi inn til Trolltunga og opplever morgenmagien der. Når vi er fremme ser en den store spisse steinen stikke ut fra bratte fjellveggen, et fantastisk syn! Når du er nede ved Trolltunga, ser den ikke så skremmende ut lenger og en kan gå ut på kanten om vi er forsiktige. Vi går samme vei ned og det vil gå mye raskere.

Hjemreise: Den enkelte ordner transport hjem selv.

Turledere: Jan Erik Lyngstad (93879255) og John Willy Bjerkli (47348318)

Voksen medlem 200,- / ikke medlem: 350,-

Barn medlem  150,- / ikke medlem: 200,-

Det svarer seg alltid å være medlem i turistforeningen. Bli medlem!

Hva dekker prisen: turledelse og Real turmat som middag på lørdagskvelden. Vi lager også havregrøt til frokost på søndagen.

Deltakerne må selv ha med seg brødmat som niste lørdag/søndag og event frokost søndag. Reiseutgifter dekkes også av deltakerne selv.

Kart: Hardanger Vest 1:50000

Utstyr som turdeltakeren må ha med:

telt, sovepose, liggeunderlag, ryggsekk, fjellsko. gode fjellklær, hodelykt, ullundertøy, tynn og tykk ullgenser, rentøy og vindtett jakke

(eventuelt gore-tex jakke) , lue, votter/hansker. Se turistforeningens standard pakkeliste

Se turistforeningens pakkeliste

Utstyr som er kjekt å ha med: kikkert, fotoapparat.

Maks antall deltakere: 20

Krav til deltakerne (som skiferdigheter, kondisjon og erfaring): Dette er en krevende fottur og deltakerne bør være i god form og ha fjellerfaring.

Planleggingsmøte: Info pr mail og telefonkontakt med deltakerne i forkant av turen.

Vanskelighetsgrad: Turen regnes som en krevende fottur.