X-ung: Newton Camp på Alexander Grieg (13-15 år)

8. oktober 2016
12. oktober 2016
Barn, Ungdom
Arrangement, Dnt-Skolefri, Newtoncamp, 8-10-Klasse, 5-7-Klasse, 3-4-Klasse
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Vestlandet, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene
Dette arrangementet er over!

I begynnelsen av høstferien reiser vi opp til Bergsdalen for 5 dager fylt med spennende eksperimenter, lage Newtonmat (mat i naturfags ånd), padle kano, fiske og utforske området. Alle mulighetene står foran oss!

Vi gleder oss til en spennende uke i Bergsdalen! Her skal vi gjennomføre morsomme eksperimenter, lære litt kart og kompass, kanskje sove ute, og kose oss ute med ulike aktiviteter som er naturfaginspirert.

Vi har med "Jeger og fisk" som lager til et flott opplegg rundt fisking. Vi drar ut i båter, fisker med garn og lærer å tilberede fisken blant annet ved å røyke den. I tillegg skal vi være med å partere en hjort, tilberede og smake på hjorten.

Det blir også andre aktiviteter underveis som spikking av pil og bue, slakkline, tegning med kull, capture the flag, bruskasseklatring, matlaging på bål og bålkos :) Blir det flott høstvær kan det være de tøffe tar seg et bad!

Lørdag: Vi tar buss opp til Alexander Grieg. Det er 500 meter å gå opp til hytta. Vi arrangerer bli-kjent-leker, lager en god lunsj ute, lærer å lage kullstifter og prøver oss på kulltegning.

Søndag: Denne dagen skal vi blant annet kose oss ute i kano og båt, prøve å få en storfangst på kroken og være med å partere en hjort. Vi får smake deilig røkt fisk og hjortewraps.

Mandag: I dag skal vi prøve oss på en natursti og mange spennende eksperimenter!

Tirsdag: Vi spiser en god frokost, drar så ut på tur og lærer litt om kart og kompass. På kvelden blir det ekstra kos og bra underholdning siden dette er siste kvelden. De som vil kan sove ute i lavvo :)

Onsdag:  Vi rydder og vasker oss ut av hytta, før utelunsj og aktiviteter ute. Hjemreise kl.15.00

Tidspunkt: Lørdag 8. - onsdag 12. oktober

Transport: Felles transport med innleid buss fra Bergen Busstasjon perrong P lørdag kl.09.00 til Alexander Grieg hytten. Hjemreise kl.15.00 onsdag med ankomst Bergen busstasjon kl.16.30 Mer info blir sendt på epost.

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Mat og losji er inkludert i prisen.

Utstyr: Vindtett jakke og bukse - Regntøy - Lue og votter

Ulltrøye og longs (husk skift) - undertøy (husk skift)

Fleece og ullgenser - Ullsokker og ragger (husk skift)

Gode tursko/fjellsko/ evt. kraftige gummistøvler - Innesko/tøfler

Sovepose/lakenpose - Lommelykt/hodelykt - Toalettsaker

Kan ha med om du ønsker:

Håndkle - Badetøy - Skriversaker - Kompass  - Kniv - Fotoappart- Fiskeutstyr

Se ellers turlagets pakkeliste.

Pris: Medlem kr. 2200 pr. deltaker, gjelder også barn av TEKNA medlemmer. Pris ikke-medlem kr. 2500. Turledelse, transport, instruktører, mat og overnatting er inkludert i prisen.

Pris BT-kort (BT-kort nummer gir rabatt for en person) 2200 (veil kr 2500).

Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer reise, mat, overnatting og turledelse.

Vil du fortsette å da på tur uten foreldre? Sjekk ut nettsidene til DNT ung Bergen - turer for og med friluftslivgalne ungdommer: https://www.bergenoghordalandturlag.no/ungdom/
Kart: Turkart: "Kvamskogen og Bergsdalen" 1: 50 000. Kartet kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Spørsmål? Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55 33 58 21 eller e-post: silje.valla@dnt.no

• DNT ung Bergen
  • Tlf. 55 33 58 10