Informasjonsmøte for nye frivillige Barnas Turlag

Annet

Dato
18. august kl. 20:15 - 21:15
Passer for
Alle
Turtyper
Annet, , Frivillig, Barnasturlag
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn

Har du et engasjement og ønske om å gi barn gode opplevelser i naturen? Vi trenger flere som kan bidra til at flere barn og barnefamilier oppdager friluftslivet og blir med ut på tur! Bli med på et uforpliktende digitalt informasjonsmøte for å høre mer om hvordan du kan bidra. 

Informasjonsmøte for nye frivillige

DNT Oslo og Omegn inviterer til informasjonsmøte for nye frivillige i Barnas Turlag. På møtet får du høre mer om hva Barnas Turlag er og hva man kan gjøre som frivillig. Møtet er helt uforpliktende. 

Sted: Teams

Tid: Torsdag 18. august 20.15-21.15

Påmelding: Meld deg på ved å fylle ut dette skjemaet

Dette er Barnas Turlag

Barnas Turlag er DNTs turtilbud for barnefamilier med barn 0 - 12 år. I trygge rammer kan barna lære grunnleggende friluftsferdigheter og bli glade i naturen. Turene arrangeres både i nærmiljøet og i fjellet. Naturopplevelser, det enkle friluftslivet og spennende aktiviteter er rammen rundt turene. Hensikten med tilbudet er å legge grunnlag for et langt, sunt og godt friluftsliv med basis i gode minner fra barndommen.

I nærområdene er tilbudet organisert i lokale Barnas Turlag grupper, hvor frivillige turledere planlegger og gjennomfører aktiviteter der de bor. I Oslo og tidligere Akerhus har DNT Oslo og Omegn hatt en rekke lokale Barnas Turlag, men under pandemien har mange av disse blitt oppløst. Vi ønsker nå å starte opp lokale Barnas Turlag, både i områder hvor det har eksistert et tilbud tidligere og i områder det ikke har vært tilbud før. 

Hva gjør Barnas Turlag?

Det viktigste i Barnas Turlag er at turer og aktiviteter skal skje på barnas premisser. Tid til fri lek, spenning og fantasi er viktigere enn å gå langt, så på våre turer har vi masse tid til lek og moro. Et lokalt Barnas Turlag planlegger selv sitt turprogram. Det kan være båltur, barkebåtrace, topptur, natursti, hyttetur eller telturer. De fleste Barnas turlag har ca 1 tur per måned og turlederne rullerer på hvem som leder turene. 

Hva gjør man som frivillig i Barnas Turlag? 

Vi ser etter deg som ønsker å være ute på tur, enten med egne barn eller med andres. Alle som har lyst, er velkommen! Som turleder får du nødvendig kursing, utstyr og informasjon for å planlegge og gjennomføre turer. Du bestemmer selv hvilke turer du vil lede. De flerste lokale Barnas Turlag har 1-2 planleggingsmøter i året. 

.

 

Kontaktinformasjon: