Nordre Trolltind, på kanten av Adelsbreen

Fellestur

Fra dato
6. august kl. 08:00
Til dato
7. august kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT fjellsport Romsdal, DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Nordre Trolltind er en av toppene som omkranser Adelsbreen rett sør for Åndalsnes, og er nærmeste nabo til Store Trolltind. Her får en fantastisk utsikt, uten å måtte gå i køa som litt lengre ned i dalen snirkler seg opp til Rampestreken. Turen legges enten til lørdag eller søndag, avhengig av hvilken dag det er meldt best vær.

Turen starter på parkeringen i krysset mellom Gryttenvegen og Isterdalsvegen, rett på andre siden for campingen Trollstigen Resort. Vi følger stien som går over Soggeberget og opp til Norafjellet. Det er effektiv stigning helt fra starten gjennom bjørkeskogen og fin utsikt over dalen når skogen åpner seg.

Innover mot Nordre Trolltind blir stigningen slakere. Vi finner beste sti innover Adelsbreen avhengig av snømengde og snøkvalitet. Det er ikke behov for sikring, verken på breen eller opp på Nordre Trolltind. Når vi nærmer oss selve toppen kan den se bratt og uangripelig ut, men når vi kommer på nært hold ser vi hvordan det greit løser seg oppover ura og helt til topps.

Det kan oppleves litt luftig akkurat i starten. Det er lett klyving opp det siste partiet til selve toppen. På toppen er det bare å nyte den mektige utsikten mot Store Trolltind, Trollveggen, ned i Romsdalenoppover, over mot Blånebba, Venjetindene og Romsdalshorn.

Turen starter på 50 moh og vi skal opp på 1452 moh. Estimert tidsbruk er 8 til 10 timer tur-retur.

Nordre Trolltind, på kanten av Adelsbreen

Nordre Trolltind er en av toppene som omkranser Adelsbreen rett sør for Åndalsnes, og er nærmeste nabo til Store Trolltind. Her får en fantastisk utsikt, uten å måtte gå i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Elisabeth Kvendseth
  • Ida Susann Ingebrigtsen
  • Turid Myhre