TUR TIL SOLHEIMSSTULEN OG MÅRBU PÅ HARDANGERVIDDA (18-30 år)

19. august kl. 15:30
21. august kl. 20:00
Fellestur, Fottur, Dntung
DNT Drammen og Omegn, DNT ung Drammen

Har du lyst til å gå på tur, men vet ikke helt hvor du vil? Kanskje du ikke har noen å dra på tur med? Eller glemmer du å benytte deg av mulighetene hverdagen byr på? Bli med oss tur, da vel! Er du mellom 18-30 år og ønsker deg en naturopplevelse utenom det vanlige? DNT-ung Drammen har en inkluderende holdning og setter søkelys på mangfold og lavterskeltilbud. Nå går turen til Solheimstulen og Mårbu på Hardangervidda - Velkommen til en sosial naturopplevelse med DNT-ung Drammen!

Arrangementet starter fredag formiddag med transport til Solheimstulen. Vi samkjører og møtes utenfor DNT turbutikken Nedre Storgate 10, 3015 Drammen. Fra Drammen bør man beregne 2 timer og 40 minutter kjøring mot Solheimstulen. Vi sover på Solheimstulen på fredagen. På kvelden blir det middag etterfulgt av quiz og bli-kjent-leker på.

På lørdagen går etappen til Mårbu. Mårbu ligger i nordenden av Mårvannet, sørøst på Hardangervidda. Dette er en krevende etappe. Lengde 17,4 km og varighet 5-6 timer, vi kommer til å legge opp til gode pauser underveis. Oppgitt tidsbruk for turen angir gangtiden for en voksen person i vanlig god form. Anslaget gjelder for normale vær- og føreforhold. Hvis det er spesielt vått, kan gangtiden bli mye lenger enn angitt. Etter en lang dag ute i frisk luft blir det servert middag før resten av kvelden tilbringes med sosiale aktiviteter i peisestuen på Mårbu.

Søndag går turen tilbake til Solheimstulen etter frokost. Avreise mot Drammen er kl. 17.00 på søndag.

Vi legger opp til fellestur og aktiviteter i majestetisk høyfjellsnatur, nydelige middager, og ikke minst hyggelig sosialt samvær og kanskje noen nye venner!

PROGRAM:

Fredag turstart:
15.30 – Oppmøte
16.00 – Avreise Drammen
18.00 Middag
20.00 – Sosialt i peisestuen utover kvelden
22.00 Quiz

Lørdag:
08.00 – Frokost
10.00 – Etappe til Mårbu
18.00 – Middag
20.00 – Sosialt i peisestuen utover kvelden

Søndag:
09:00 – Frokost
11:00 – Avreise mot Solheimstulen

Spesielle behov
Vi ber om at deltakere med sykdommer eller matintoleranser som kan påvirke turen gi beskjed om dette i kommentarfeltet ved påmelding.

Transport
Vi samkjører. Disponerer du bil og kan ha med passasjerer? Oppgi dette ved påmelding.

Pris:
DNT-medlem:
18-26 år: 2140kr, 27-30år: 2650kr
Ikke medlem: 3200kr

Praktisk informasjon:

Aldersgrense: 18 – 30 år

Krav til forkunnskaper: Turen passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turen krever ofte gode tursko og annet turutstyr.

Nødvendig utstyr: klær og fjellsko til å ferdes i fjellet. Anbefalt pakkeliste sendes deltager i god tid før arrangementet. Praktisk informasjon blir sendt ut fra turleder ca. 7 dager før turen starter.

Dersom du mangler lakenpose, eller tursekk kan du låne det ved å sende SMS til turleder Alisha Javid på følgende telefonnummer: - 48425707 eller Skattekammeret på følgende telefonnummer: - 906 09 902.

Ta på deg:

• behagelig klær å gå i.

Ta med i tursekken:

• En tynn dunjakke eller vindtett jakke da det vil bli kaldt på kvelden
  • Lakenpose NB det er ikke lenger tillatt å bruke sovepose på DNT sine hytter
  • Sitteunderlag
  • Varme klær etter vær og behov
  • Fjellstøvler
  • badehåndkle og badetøy i tilfelle du vil hoppe ut i vannet.
  • vannflaske (kjempeviktig)
  • antibac i sekken
  • Ulltøy inkludert lue og hansker
  • Solkrem og solbriller
  • Innesko/sokker
  • Toalettartikler, gjerne gnagsårplater
  • Termos
  • Drikkeflaske
  • tannkrem og tannbørste

Påmelding innen 14. august

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Alisha Javid, på e-post: Alisha.javid@dnt.no og Vegard Geicke på e-post: v.geicke04@gmail.com

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Turledere
Alisha Javid – tlf. 484 25 707 – Alisha.javid@dnt.no
Vegard Geicke – tlf. 480 90 891 – v.geicke04@gmail.com

Velkommen til en hyggelig helg i høyfjellet!

Turledere:

• Alisha Javid