Fjellsportsamling i Innerdalen

Den Norske Turistforening

Litt footage: https://vimeo.com/685870938 . foto Marius Dalseg

Om arrangementet:

KNT Fjellsport og det sentrale fjellsportstyret inviterer til felles fjellsportsamling i Innerdalen helgen 16. – 18. september. Det er på tide at vi endelig får samlet fjellsportfamilien, og det må vi gjøre i vårt rette element. Arrangementet er en samling hvor vi fokuserer på å komme oss på tur i vakre Innerdalen sammen med gamle kjente og kanskje til og med nye kjente fjellsportere. Turmulighetene i området er i all hovedsak ubegrenset og arrangementet passer for alle som trives i frisk natur. Vi legger opp til at de som ønsker får tilbud om organiserte turer med godkjente DNT turledere/instruktører. Det betyr bare en ting....hvilke muligheter, hvilke muligheter!!

Program:

Hovedformålet med samlingen er å møtes, drive fjellsport og ha en sosial happening. Vi har derfor lagt opp til veldig lite fast program utover felles middagsmåltider og sosial samling på fredag- og lørdags kvelden. Det vi derimot skal sørge for er at alle kommer seg på tur og at alle får en fortreffelig helg i Norges vakreste dal.

Tidsplan:

Retur hjem

1600 ->

Om området:

Innerdalen er et flott område med mange muligheter for fjellsport og vandring. Det mest kjente fjellet er Innerdalstårnet, en fin dagstur med litt luftige partier mot slutten av normalruta. Det er også klatreruter på ulike nivå til toppen for de som vil ha en mer vertikal opplevelse. Det mektigeste fjellet er Skarfjellet som er en god match for de som liker å klive i lange bratte fjellsider eller få seg en lang fjelltur. Fra toppen ser du ned på Innerdalstårnet og har full oversikt over dalføret. Krigelhøa og Rendalskammene er flotte fjell som kan kombineres i ein lang tur, noe klyving og litt arbeid med å finne sti må regnes med, men ikke mer enn vi er vant til her. For den som liker tindelrangling er Trolla, Skjeringfjellet og Snøfjellet midt i blinken. Om det skulle være behov for kortere eller flatere turer så er fine alternativer opp til Storvatnet, Bjøroskaret eller innover selve Innerdalen til Innerdalsporten.

I Innerdalen så er det flere vatten, elv med jettegryter og berg å skli på og små fossefall som er fine til å friske seg opp etter ein dag i fjellet. For de som er meire interesserte i matauk så går det også ann å kjøpe fiskekort til Innerdalsvatnet.

Overnatting:

Vi planlegger overnatting på Innerdal turisthytte som kan stille med totalt 90 sengeplasser fordelt på ny og gammel hytte. KNT Fjellsport stiller med kokk og betjening spesielt for denne helga slik at fullpensjon blir løsningen på forpleining og prisen for samlingen blir også subsidiert for å få deltagerkostnadene ned.

Hvordan komme hit?

Vi planlegger å sette opp buss fra Molde flyplass (Årø) i tillegg til å organisere Minibuss fra Sunndalsøra og inn til Dalen parkering for de som kommer med tog via Oppdal. Tog frå Oslo har busskorrespondanse til Sunndal på de fleste av avgangene. I tillegg så skal vi sørge for samkjøring så langt det lar seg gjøre fra Trondheim/Åndalsnes/Molde/ Kristiansund/Ålesund. Når det gjelder ordinær rutetransport så går det buss frå Trondheim, Ålesund, Molde og Kristiansund flere ganger daglig. Nærmeste holdeplass er «Ålvundeid rv 70» og «Sunndalsøra». Klarer man å komme seg til Sunndalsøra eller Ålvundeidet så skal vi fikse at dere transporteres inn til Dalen parkering og derfra er det bare å ta beina fatt inn i Innerdalen.

Veldig fint om reiserute blir oppgitt ved påmelding slik at arrangørkomiteen kan planlegge transportbehov. Mere info kommer.

1.200,- for fullpensjon to netter fra fredag til søndag.
Faktura vil bli sendt ut.

Vi ordner gratis transport til/fra Molde for de som ønsker dette. Transporten vil etter beste evne tilpasses aktuelle flyavganger.

Kontakt:

For spørsmål om påmelding:
Send mail til fjellsport@dnt.no

For spørsmål om arrangementet og aktivitetene:
Send mail til styremedlem5.fjellsport@dnt.no

Velkommen til årets største samling i DNT fjellsport!

Fjellsportsamling i Innerdalen

KNT fjellsport og DNT fjellsport ønsker alle velkommen til fjellsportsamling i Innerdalen, 16.-18. september 2022. En fantastisk tid i denne delen av Norge! Litt footage: https://vimeo.com/685870938 . foto Marius Dalseg Om arrangementet: ...

• Den Norske Turistforening
  • Tlf. (+47) 4000 1868