Rollsbottskorka og Litleskorka

Fellestur

Fra dato
2. juli kl. 08:00
Til dato
3. juli kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT fjellsport Romsdal, DNT Romsdal
Dette arrangementet er over!

Denne turen starter innerst i Tresfjorden. Vi tar av til Øvstedalen, kjører et godt stykke oppover til vi kommer til bomveg (20kr). Videre kjører vi til Dalskleiva, til enden av vegen og parkerer der.

Turen starter på sti fra parkeringen. Vi følger stien opp til Kleivavatnet. Det er bratt, men fin sti og vi tar mange høydemeter på kort tid. Dette er den gamle ferdselsåra mellom Tresfjord og Stordalen.

Når vi er oppe ved Kleivavatnet, tar vi en kort pause. Dette er et flott og idyllisk område og vi har flott utsikt mot Sandfjellet (Vestnes høgeste fjell) og andre fine topper i området. . Videre går vi på merket sti til vi kommer til bandet mellom de to fjellene. Vi følger stien mot den første toppen: Litjeskorkja (1164 mot). Det er bratt, men fin sti fra vatnet og helt til toppen. De siste hundre meterne før toppen går vi over en smal egg. På toppen er det en stor varde, og her er det nydelig utsikt mot bl.a Lauparen, Brudefølget og Overøyestolen.

Etter en god pause går vi vi videre mot Rollsbotsskorkja (1333 mot), dagens andre topp. Vi følger samme stien ned igjen til bandet mellom fjella, og sikter oss så inn mot ryggen og toppen av fjellet. Her er det også god og tydelig sti. Vi følger stien helt til vi kommer opp til ryggen, der går vi et stykke langs fjellet før vi dreier opp til toppen. Her er det litt bratt, ikke så luftig, men det er fin sti å følge.

På toppen har vi her også nydelig utsikt. Her koser vi oss med en matbit, før vi går tilbake. Returen går vi samme veg som opp.

Total lengde ca 11 km

Tid ca 6-8 timer inkludert pauser.

Vi velger lørdag eller søndag, avhengig av hvilken dag som har best værmeldinger.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Elisabeth Kvendseth
  • Turid Myhre