Familiebæretur Titur22 Små-Gimle

Fellestur

Dato
29. mai kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Bæremeistur, Barnefamilie;
Arrangører
Barnas turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Byfjellene i Bergen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Familietur bæretur passer for alle familier som gjerne vil gå på tur med andre som har barn i alderen 0-12 år. Små-Gimle er et av de 10 turmålene i 2022, i Bergen og Hordaland Turlag sitt turkonsept TiTur.

Uforpliktende, trim og sosial hygge er tre passende stikkord for disse turene.
Les mer om Titur konseptet og årets turmål her

Oppmøtetid: 11:00 (tar du banen opp, ta den ca. 30 min før oppmøte)

Oppmøtested: Toppen av Ulriksbanen Åpningstider og priser - Ulriken643

Alder: Voksenperson med barn i alderen 0-12 år 

Turbeskrivelse: 
Fra Ulrikkes topp til Små-Gimle er det ca 4,5 km tur/r. Tidsforbruk er ca 4-5 timer med pause. 

Bæretur med familie er en tur for familier sammen med andre familier. Det vil være stor variasjon i aldersgruppen på barn (0-12 isch). Turledere vil også ha med sin egen familie. Barn som ikke er turvante bør ha sitte i bæremeis.

Mat: Ta med niste til både store og små mennesker og litt snack kan hjelpe på i motbakke. Om du vil prøve deg på laging av popkorn ved bruk av primus/stormkjøkken ta med: en pose popkorn og en god smørklatt

Utstyr: Husk sitteunderlag og noe ekstra varme klær. Gode sko, gore tex eller liggende. Kle deg etter været og vind. Ha med ekstra skift, kan fort bli kald når man sitter i ro. Foreldre må passe på barna sine under hele turen. 

Vurder sikkerhet i forhold til hvordan du bærer barnet ditt. Om en bruker bæremeis eller sele, om en bærer på ryggen eller magen. I ulendt terreng kan man skli og falle og sikkerehetn til barnet må været i fokus. 

Trenger du å låne utstyr? Ta kontakt med Skattkammeret i Bergen

Turledere: Sarah Oddekalv (tlf 94110841) og Marion Gullaksen (47849965)

Pris: Gratis, men krever påmelding

Adkomst: Du kan ta buss nr. 2, 3, 12 fra Bergen Sentrum og til Haukeland Universitetssykehus Nord. Herfra følger du skilting til Ulriksbanen.

Aktivitetskortet: På Barnas Turlag sine turer kan du benytte Aktivitetskortet til Bergen Kommune. Ta kontakt linn.senneset@dnt.no så hjelper jeg med påmelding. 

Vilkår: Les generelle vilkår før du melder deg på, særlig hva gjelder regler for avmelding. På familieturer med Barnas Turlag er det turleders og aktivitetsledernes oppgave å legge til rette for turer og aktivitet. Foresatte har til enhver tid ansvar for sine barn 

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 140,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1325,-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Spørsmål? Ta kontakt Barne- og nærmiljøansvarlig i Bergen og Hordaland Turlag på tlf. Tlf. 55 33 58 27 eller send epost: bht@dnt.no

 

Familiebæretur Titur22 Små-Gimle

Familietur bæretur passer for alle familier som gjerne vil gå på tur med andre som har barn i alderen 0-12 år. Små-Gimle er et av de 10 turmålene i 2022, i Bergen ...

Kontaktinformasjon:

  • Barnas turlag Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Marion Sture Gullaksen
  • Sarah Oddekalv