Børvasstindan classic- runden

Dette arrangementet er over!

Vi tar oss gjennom løypa noen uker før Børvasstindan Classic går av stabelen. Vi løper sammen hele turen og estimerer 6-8 timer på denne turen. Korte pauser underveis og en matbit på toppen av Sandvasstind, før turen går videre ned Falkflågdalen.

Børvasstindan Classic er et 31 km langt fjellturløp på rundt 1550 høydemeter som arrangeres i Børvasstindområdet.

Oppmøte og avreise: Shell Mørkved kl 0930 eller møt direkte på parkeringen i Åseli kl. 10:00 

Pakkeliste: inngåtte sko, klær, vann/vindtett over og underdel, gnagsårplaster og nødfolie dersom du har, lue/hansker, mat, lett tilgjengelig energi, vann (det finnes mange vannkilder underveis i løypa, men opp selve Sandvasstind og frem til Kjerkesteinvatnet er det litt begrenset).

Vanskelighetsgrad: Ekstra krevende.

Turledere: Roy Navjord 468 38 447 og Aina Bye, 957 08 952

 

Turbeskrivelse sitert fra https://www.bot.no/brvasstindan-classic/ 

“Start er ved inngangen av Åselidalen på ca. 80 moh. Traseen går videre opp hele dalen langs Åselivatnan, opp ved Åselifossen og videre til ca 550 moh før den går ned Skjellingsdalen mot T-merket sti-kryss, her dreier den i sørvestlig retning mot Store Sandvatn (407 moh)  opp mot “Gavelen”; et parti med ca 370 meters stigning på under en kilometer. Løypa går videre opp mot Indre Sandvasstinden (1073 moh.), før en vender og løper ned mot Kjerksteinvatnet (461 moh), Dalsvatnan og Stabbursdalvatnet. I enden av Stabbursdalvatnet må en krysse elva (vading) og følge T-merket sti videre på østsiden av øvre Tverrlivatnet (204 moh), øvre Falkflågvatnet til gårdene på Falkflåget. Videre østsiden av nedre Falkflågvatnet, ned til Falkflågvika og videre langs T-merket sti ved Valnesvatnet til mål som er i Sandvika (121 moh).” 

DNT Fjellsport Bodø ønsker å tilby turer som gir det lille ekstra. Vi har en forkjærlighet for bre-, tinde- og grotteturer, men tar gjerne noen hyggelige varianter innimellom. Melder du deg på en tur i regi av DNT Fjellsport Bodø, forventes det at du har satt deg inn i tur og terreng, og har forberedt deg slik at du kan nyte turen i fulle drag. Deltakerne oppfordres til å komme med spørsmål og innspill før og under turen.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Roy Gunnar Navjord
  • Aina Bye