Løpetur over topper i Jotunheimen

Dette arrangementet har allerede startet!

Vi pakker lette sekker og legger ut på raske turer langs brede stier og gjennom ulendt ur i Jotunheimen. Turen går innom noen av Norges høyeste topper og er for de som har løpt mye i skogsterreng eller fjell fra før.

Turen innebærer løping i tre dager på rad, med en totaldistanse opp mot 100 km og godt over 3000 høydemeter oppover. Ruten følger stort sett T-merkede stier men vil også gå utenfor sti, og både på og utenfor sti vil det tidvis være mye stein og ur. Samtidig lover vi lange fine strekker med flytsti, turledere med god erfaring i fjelløping, samt god oppvartning på DNTs hytter.

 

PROGRAM. Dato: 12.-15. august 2022

Dag 1 (fredag 12. august): Ankomst og introduksjon

Vi møtes fredag kveld på Gjendesheim, hvor det er middagsservering. Etter middag, klokken 21, setter vi oss ned til en felles introduksjon av turlederne og deltakerne, helgens program og nærmere beskrivelse av turen neste dag.

Det går buss til Gjendesheim men det er også mulig å benytte egen bil. Kjøretid fra Oslo er omtrent 4 timer (ikke medregnet helgetrafikk/-kø).

Ved påmelding bes deltakere melde fra om de ønsker middag på Gjendesheim.

 

Dag 2 (lørdag 13. august): Langtur til Surtningssue

Distanse: 30-35 km

Høydemetere: 1500 - 1700 m

Vi starter dagen tidlig, og etter en solid frokost er vi klare for avreise fra Gjendesheim klokken åtte, for å rekke båten til Memurubu med avreise klokken 08:30. Båtturen tar ca 20 minutter, og ved ankomst Memurubu går vi rette på stigningen mot Surtsningssue (2368 moh) over Raudhamran. På toppen blir det selvsagt anledning til å nyte utsikten og ta noen bilder. Vi følger deler av den samme ruten ned igjen men tar av vestover til Memurudalen, hvor vi etterhvert kommer til en nydelig flytsti langs elva Muru. Vi krysser elva når vi nærmer oss Memurutunga og løper sørover til vi møter stien mellom Memurubu og Gjendebu. Videre langs stien, forbi toppen av Bukkelægret, videre langs ryggen vestover til vi kommer til Storådalen, og tilslutt langs Storådalen til DNTs fullbetjente hytte Gjendebu, hvor vi skal tilbringe natten.

 

Dag 3 (søndag 14. august): Mer fjelløping!

Distanse: ca 25 km (+ca 5km hvis toppstøtt)

Høydemetere: ca 800 m (+ca 700m hvis toppstøtt)

Dagens etappe er kortere og vi tar derfor en lengre frokost, og senere start. Fra Gjendebu følger vi T-merket sti i retning Fondsbu, opp Veslådalen. Når dalen flater ut mot toppen vil vi ta av stien og sette kursen mot en av 2000-meterstoppene Slettmarkkampen (2032 moh) eller Galdeberget (2075 moh). Ned fra toppen finner vi den tidligere T-merkede stien forbi Uksedalstjernet og Galdebergtjernet, og følger stien østover mned Langedalen til Torfinnsbu. Torfinnsbu er en selvbetjent hytte, som betyr at vi henter mat fra proviantlageret og tilbreder denne selv.

 

 

Dag 4 (mandag 15. august): Leirungsdalen og hjemreise

Distanse: 25-30 km

Høydemetere: ca 1000 m

Vi tilbreder vår egen frokost på Torfinnsbu før vi legger i vei tilbake mot Gjendeshiem. Først setter vi kursen nordover gjennom Torfinnsdalen og Svartdalen, før vi tar østover og kliver opp bakken mot Svartdalsbandet. Herifra tar vi oss gjennom uren øverst i Leirungsdalen, før vi etterhvert følger fin, umerket flytsti ned Leirungsdalen. Ruten dreier nordover når vi forlater dalen og vi krysser Leirungsåe på brua like sør for Knutshøe. Løpeturen slutter ved parkeringsplassen for Knutshøe. Vi benytter privatbiler til å kjøre fra denne parkeringsplassen tilbake til Gjendesheim for å ta privatbil eller buss hjem herifra.

 

Med forbehold om endring i programmet, for eksempel pga værforhold.

 

Påmelding og kostnader:

Alle melder seg på via DNT sine nettsider (dvs den røde "Meld deg på!" knappen til høyre i denne turbeskrivelsen). Vi sender da din bestilling videre til de fullbetjente hyttene hvor vi skal overnatte (Gjendesheim og Gjendebu). Betaling for overnatting på Torfinnsbu betales i DNT Hytteappen når vi er på hytta. Transport til/fra start og slutt, samt båtreisen fra Gjendesheim til Memurubu må alle deltakere organisere og betale selv. 

Omtrentlig pris for overnattinger (inkluderer ikke mat på Torfinnsbu eller reiseutgifter): 

2370 kr for medlemmer (deltakere under 27 år: 1870kr)

3190 kr for ikke-medlemmer

Mer informasjon om priser ved DNTs hytter finner du HER.

 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 10 (pluss 2 turledere)

 

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 3-4 uker før turstart og turlederne vil kontakte deltakerne på telefon i forkant av turen.

Vi oppfordrer alle deltakere til å delta på en av DNT Fjellsport Oslo sine løpeturer i Oslomarka, 7. eller 22. juni. 

 

Gradering av turen: Ekstra krevende

Krav til form: For å delta på den lange distansen må du ha erfaring med løping i terreng og helst også i fjellet. En god pekepinn er at du må kunne løpe en distanse på 20 km med sekk i terreng på 2,5 time eller raskere. For deltakere til den lange turen anbefaler vi å prøveløpe lange turer med utstyret du tenker å benytte.  

Det er ingen krav til klatrekunnskap eller -erfaring men på enkelte partier er det behov for lett kliving. Ruten går forbi bratt og "luftige" partier og er ikke egnet for personer med uttal høydeskrekk.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Ikke nøl med å ta kontakt med turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden. 

Ofte stilte spørsmål om fellesturer. 

 

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken/løpevesten. Det er viktig at løpeskoene blir testet i både tørt og vått vær før løpeturen. 

Du vil trenge løpeskift for løping i fjellet i tre dager, samt klær til å ha på hyttene hvor overnatter. Anbefalt pakkeliste for løpesekken finner du HER. Turlederne vil løpe med ekstra sikringsutstyr men det forutsettes at alle deltakere bærer egen sekk med ekstra klær og mat.

 

Kart og ruteinformasjon:
Kartet Nordeca 2503 Jotunheimen Aust (1:50 000) dekker området vi skal løpe i. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

 

Les mer om hyttene her: 

Gjendesheim (fullbetjent, overnatting): https://gjendesheim.dnt.no/ 

Gjendebu (fullbetjent, overnatting): https://gjendebu.dnt.no/ 

Torfinnsbu (selvbetjent, overnatting): https://ut.no/hytte/10915/torfinnsbu 

Informasjon om Jotunheimen finner du her: https://www.dntoslo.no/fjellomrade-jotunheimen/ 

 

Bestilling av billett til båtturen Gjendesheim - Memurubu (klikk for lenke)

 

Turledere

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

På denne turen har turleder selv laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er derfor ikke omfattet av lov om pakkereiser.

Vilkår for deltakelse på frivilligorganiserte turer i DNT Oslo og omegn finner du HER.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Løpetur over topper i Jotunheimen

Vi pakker lette sekker og legger ut på raske turer langs brede stier og gjennom ulendt ur i Jotunheimen. Turen går innom noen av Norges høyeste topper og er for ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Frederik Emil Juul
  • Halvor Myhrvold