Telttur til Skrimfjella med topptur til Styggmann 24-26 juni

Voksne, Ungdom
Fellestur, Fottur, Dnt26-45, Telttur, Skrim, Socialt, Turkatalog2022_Topptur
DNT 26-45 Tønsberg og Omegn, DNT Tønsberg og Omegn , DNT Vestfold
Dette arrangementet er over!

DNT 26-45 tar med os telt eller hengekøye og dra til Skrimfjella på en social helgetur. Vi setter opp basecamp hvorfra vi dra på dagstur med Styggmann som topptursmål.

Turbeskrivelse
Fredag 24. juni går vi i rolig tempo inn mot Store Stølevann. Etappen ditt er ca. 7 km i relativt flatt terreng. Vi regner med å bruke ca. 2 timer på denne etappen. Vel fremme finner vi en fin plass å sette opp teltene/hengekøyer, lager middag, slapper av og blir bedre kjent.

Lørdag 25. juni: Vi tar oss god tid til frokost. Teltene lar vi stå og pakker lette sekke til en dagstur med Styggmann som toppturmål for dagen. Det bliver en tur på ca 12 km. Avhengig av gruppens tempo regner vi med å bruke 7-9 timer på turen inkludert pauser underveis. Tilbake ved Stølevann hviler vi beina, lager middag og hygger os resten av kvelden.

Søndag 26. juni: Vi tar oss god tid til frokost, pakker teltene før vi går ned igjen til Omholt. Er det stemning for det kan vi gå forbi Ivarsbu og opp den bratte stien til Stølefjell-platouet og nyte utsikten før vi går ned til parkering. Vi regner med å bruke 3-4 timer inkludert pauser. Vi prøver å være nede igjen på Omholt parkering ca. 15:00.

Turen vil gå på blåmerket sti og krever at du er i normal fysisk form. Dersom dette er din første teltturen på sommerfjellet, da passer turen veldig bra for deg.

Tidspunkt og oppmøtested
Fredag 24. juni til søndag 26. juni 2022.
Oppmøte på Omholt parkering kl. 17:00 fredag 24. juni, (Google Maps-koordinater: 59.488659, 9.770829 / ”Skrim utfartsparkering”). Ca 70 kr i bomvgift inn til Omholt parkering. Kun kort.

Hjemreise
Vi planlegger å ankomme Omholt parkering innen klokka 15:00, søndag 26. juni.

Mat
Deltakeravgiften dekker felles middag fredag og lørdag samt frokost lørdag og søndag. Hver enkelt deltaker må ta med mat og drikke til lunsj lørdag og søndag samt snacks.

Ha litt ekstra plass i sekken så deler vi på å bære felles mat.

Telt / hengekøye
Sovepose
Liggeunderlag
Gode sko

Utstyr til å lage mat (si fra i påmeldingen om du har mulighet til å medbringe eget utstyr, da koordinere vi så vi har det som trengs)

Se ellers DNTs pakkeliste for sommerturer: https://www.dnt.no/pakkeliste/

Prøv å pakke lett! Hva må du ha? Og hva er bare kjekt å ha?

Trenger du å låne utstyr kan du gjøre det hos BUA eller Skattkammeret

Skrim-Omholt 1:25.000

Kostnader
600,- kr for medlemmer og 700,- kr for ikke-medlemmer. Betaling blir oppkrevet i etterkant av turen.

Betalingen for turen dekker:

• Felles middag fredag og lørdag.
  • Felles frokost lørdag og søndag.
  • Turledelse

Hver enkelt deltaker dekker kostnader til transport til og fra turen, og må handle egen mat til lunsj lørdag og søndag. Samt ønsket drikke og snacks.

Meld fra i påmeldingen om du trenger å sitte på med noen eller om du kan ha til å sitte på med deg. Da forsøker vi å koordinere slik alle kan bli med.

Plasser
12 deltakere, pluss to turledere.

Påmelding fram til 22. juni 2022.

Meld deg på via den røde knappen "Meld deg på", og husk å oppgi eventuelt DNT-medlemsnummer, kontaktinfo til pårørende og eventuelle matallergier.

Eventuelle avmeldinger: må sendes før 21. juni 2022 (merk: påmeldingen er dermed bindende etter denne datoen).

Smittevern (COVID-19)
Turen vil bli gjennomført med gjeldende smitteverntiltak. Turprogrammet er satt opp med forbehold om at endringer kan komme på kort varsel om myndigheter og/eller Den norske turistforeningen endrer smitteverntiltakene like før turstart.

DNT 26 - 45: DNT Tønsberg og Omegn 26 - 45 er et tilbud av turer og aktiviteter for alderssegmentet 26 - 45 år. Formålet med gruppen er å få flere unge voksne ut i skogen, ved sjøen og på fjellet. Ved å dra på tur sammen kan vi skape gode naturopplevelser og danne nye vennskaper.
Aldersgrænserne 26-45 er ikke hugget i stein, så falder du noen år utenfor da går det greit det å :).

Turleder:

• Nanna Boholm