Friluftsskole i Larvik for 10-13 åringer

4. august kl. 15:00
Arrangement, Barneleir, Barn, Sommerleir, Friluftsskole
DNT Vestfold, Barnas Turlag Larvik , Larvik og Omegns Turistforening
Dette arrangementet er over!

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom, med hovedfokus på 10–13-åringer. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. Disse vil være friluftsrelaterte. Friluftsskolen arrangeres på dagtid over 4 dager i tidsrommet 9-15. Det er planlagt én overnatting, men er ikke et sammenhengende leirtilbud. Friluftsskolen er åpen for alle og er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftrådenes Landsforbund. Vi har 25 plasser med fortløpende påmelding.

Over fire dager vil deltakerene få være med på opplevelser relatert til friluftslivet i nærmiljøet.

Mål:
Friluftsskolen skal gi grunnleggende kunnskaper om natur og friluftsliv i kombinasjoner med aktiviteter og lek

Innhold:

• Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur

Program:
Programmet bestemmes av turleder og aktivitetsledere fra dag til dag. Avhengig av blant annet vær, men foreløbig ser vi for oss dette programmet:

Dag 1: Vi er på Gon Friluftsområde. Her skal vi blant annet padle kano og få opplæring i velt, bade og sette krabbeteiner. Deltakerne tar med matpakke denne dagen.
Dag 2: Vi møtes igjen på Gon. I dag skal vi lære om kart og prøve kunnskapen i praksis. Vi skal også fiske og trekke krabbeteinene vi satt dagen i forrveien. Det blir mulighet for å smake på fangsten. Deltakerne tar med matpakke denne dagen.
Dag 3: Vi går på ekspedisjon med kart til Salsås, gjennom Ulfsbakktunnelen. Det blir raste- og leirplass ved Eikedalen hvor vi skal overnatte. Her lager vi felles middag og dessert på bålet. Deltakerne tar med matpakke denne dagen.
Dag 4: Vi står opp og spiser frokost i idylliske omgivelser. Utover dagen blir det leirmesterskap og natursti. DNT dekker frokost og lunsj denne dagen.

Oppmøte er 09:00 alle dager, og henting 15:00

OBSOBS: Medlemsskap for barn til og med året man fyller 12 har medlemspris 140,-. Det betyr at man sparer penger ved å bli medlem!

Friluftsskolen omfatter lavterskel friluftsaktiviteter som normalt ikke innebærer risiko for vesentlige skader eller ulykker. Lederene er likevel opplært i førstehjelp og risikovurdering.

DNT-arrangøren kan avlyse kurset på grunn av force majeure, vanskelige tur- og føreforhold, for få påmeldinger, mangel på turleder eller lignende Ved avlysning skal arrangøren av kurset, hvis mulig, underrette deltakerne så snart som mulig. Deltakerne er ikke økonomisk ansvarlig ved avlysning.

Dersom deltaker velger å avmelde:
DNT Vestfold må varsles dersom reservert plass ikke skal benyttes.
Ved avbestilling (gjelder pr deltaker):
• Mer enn 14 dager før start: Det innbetalte beløp tilbakebetales med fradrag av et administrasjonsgebyr på kr 150,- per deltaker.
• 14-8 virkedager før start: arrangøren beholder 50 % av arrangementets totalpris.
• 7-0 virkedager før start eller ved manglende frammøte: arrangøren beholder 100% av arrangementets totalpris.

Turleder:

• Øystein Bjarne Skjærvik