Grunnkurs havkajakk - våttkort kveldskurs

Dette arrangementet er over!

Lyst til å ta våttkort grunnkurs, men problemer med å sette av en hel helg? Da kan dette kveldskurset være noe for deg. Kurset er fordelt over 4 kvelder av 3 timer, pluss en kort dagstur.

Tirsdag 7. juni kl. 18-21

Torsdag 9. juni kl. 18-21

Tirsdag14. juni kl. 18-21

Torsdag 16. juni kl. 18-21

Lørdag 18. Juni  kl. 10 - 14

Deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs får du utlevert Våttkort med grunnkursoblat som gjør at du evt. kan fortsette på teknikkurs eller kan få leid kajakk og være med på aktiviteter. Vårt mål er at du gjennom dette kurset skal kunne beherske en kajakk og være i stand til å vurdere ulike sikkerhetsmomenter og kunne de redningsteknikker som er nødvendig hvis et uhell skulle oppstå.

Kurset varer i 16 timer fordelt over 5 dager og er en del av Padleforbundets våttkortstige.

Sted: Stranden ved Fjærholmen camping.

Obligatorisk kursinnhold for grunnkurs havkajakk:

• Løfte, bære, sjøsette og entre kajakken
  • Effektiv fremoverpadling
  • Bakoverpadling og stopp.
  • Sideveis forflytning av kajakken.
  • Lavt støttetak.
  • Styretak (bak).
  • Sving (sveipetak og styretak).
  • Ilandstigning.
  • Sikring av kajakk etter ilandstigning
  • Redningsteknikker
  • Skadeforebygging
  • Planlegging av enkel tur som skal gjennomføres
  • Generell sikkerhet og grunnleggende sjømannskap
  • Generelt om friluftsliv og Allemannsretten
  • Sporløs ferdsel

Deltakerne får våttkort grunnkurs etter endt kurs og et padlehefte med øvelsene som er gjennomgått.

Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Kursansvarlig er instruktør som er godkjent av Norges Padleforbund. Instruktøren er den som utsteder våttkortet.

Du kan låne kajakk med utstyr av oss om du ikke har selv. Vi har 10 kajakker til utlån til kurs. Sjekk tilgjengelighet før du bestiller kurs! I tillegg er det viktig å ha med en våtdrakt (evt. tørrdrakt) da et grunnkurs medfører en del tid i vannet, men ingen krav. PS! Det blir kaldt uten. Book din kajakk her og legg inn kupongkode DNTKURS22

Pris kr. 2000 for DNT medlemmer. Kr. 2500,- for ikke medlemmer. Du kan bli medlem i DNT her.