Valldalen - Litlos

Voksne, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Fottur, Litlos, Dnt-Hytte, Overnattingstur, Aktivitet Fottur
Arrangører
Sauda Turlag, Etne Turlag , Haugesund Turistforening , Odda/Ullensvang Turlag , Vindafjord Turlag
Dette arrangementet er over!

Påmeldingsfrist: søndag 15. juli (bindende). 25 plasser.

Oppmøtested: varden/Saudahallen.

Litlos er en betjent DNT-hytte på Hardangervidda og ligger vakkert til i et fiskerikt området. Litlos er den turisthytta som ligger lengst fra vei i Nord-Europa og ligger også i et av Norges 24 villreinområder.

Fra varden ved Saudahallen kjører vi i samlet flokk til Valldal. Vi kjører til nordenden av Valldalsvatnet og parkerer like ved bommen. Videre herfra følger vi merket sti mot Litlos. Vi passerer Vivassvatnet hvor det er noen gamle steinhytter, og videre til Holmavassre. Dette er starten på Holmavatnet. Halvveis inne ved Holmavatnet ser vi den flotte Brokafossen. Turen går videre via Drykkjestein i enden av Holmavatnet og vi får Prestkona på høyre side før vi kommer opp til Litlosvatnet. Litlos turisthytte ligger i enden av vatnet.

Det serveres en deilig 3-retters middag både fredag og lørdag. På lørdagen kan tiden disponeres fritt, de som ønsker det kan bli med på tur til Hårteigen. Retur etter frokost på søndagen.

Husk sengetøy/lakenpose

Varighet: 7-8 timer (en vei)
Lengde: 22 km (en vei)

Pris: avklares senere

Ta kontakt om du trenger skyss eller har andre spørsmål. Det vil også bli gjennomført et møte i forkant av turen.

Turledere:
Ola Breivik, tlf: 908 32 801
Tore Haugen, tlf: 950 34 524

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle.

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å besøke HT-butikken på Bytunet, Intersport Sauda eller Nuten Sport.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Sauda Turlag? Lik oss gjerne på Facebook.

Valldalen - Litlos

Påmeldingsfrist: søndag 15. juli (bindende). 25 plasser. Oppmøtested: varden/Saudahallen. Litlos er en betjent DNT-hytte på Hardangervidda og ligger vakkert til i et fiskerikt området. Litlos er den turisthytta som ligger ...

Turledere:

• Ola Breivik