Avlyst Opplev første del av Jubileumstien- Bergen på langs

Fellestur

Fra dato
11. juni kl. 11:00
Til dato
12. juni kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivitetskortet, Jubileumstien, Telttur, Fjelltur, Aktvitetforbarn, Nærmiljø, Byfjellene
Arrangører
Barnas turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
734
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Ta med barn eller barnabarn, og la dem inspireres av det mangfoldige natur- og kulturlandskapet Bergen har å tilby. Vi tar fatt på etappe 1 og 2 av Jubileumstien, som ble etablert av Bergen Kommune i 2020.

Stien ble etablert av Bymiljøetaten i 2020 i forbindelse med byens 950 årsjubileum. Jubileumsstien er en turtrasé som er omtrent 55 kilometer lang, og den går fra Krokeide i sør til Tellevik kai i nord. Den er delt inn i åtte etapper som hver og en utgjør fine og varierte turer i flere bydeler.

Denne helgen vil vi oppleve etappe 1 og 2, Fanafjellet og Smøråsfjellet, med innlagt overnatting ute i det fri. 

Oppmøtested og tidspunkt:
Lørdag 11.juni kl.11:00 - estimert ferdig 12.juni kl. 17:00
Etappe: 1-Fanafjellet og 2-Smøråsfjellet
Tema: Orientering og Utforskning

Mat: Alle må ta med seg mat og drikke + det de trenger for å holde humøret oppe på en lengre fottur. Turleder sender ut mer info til alle påmeldte om mat og muligheter for felles tilberedning i infomail ca. 1 uke før turen.

Utstyr: Ta med varme klær til pausene og natten, liggeunderlag og sovepose. Overnatting velges selv som for eks. telt som kan barduneres, tarp, isolert jervenduk og-/eller hengekøye til natten. Hodelykt til den mørke timen er greit å ha og ta med regntøy uansett vær. 
Trenger du å låne utstyr?Trenger dere utstyr til turen kan dere sjekke ut BUA for gratis utlån av sport og friluftsutstyr her.

Krav til deltakere:
Turen er lagt opp som en lavterskeltur og er tilpasset barnefamilier med et eller flere barn mellom 3-12 år som ønsker å bli bedre kjent med hva friluftslivet Bergen har å by på. Vi går turene i et rolig tempo med hyppige pauser, innslag av tema for turen og påfyll av mat og drikke. I og med at turene er lagt opp med overnatting er dette en god anledning for tilvenning av tursekk tilpasset barnas nivå. Barnas foresatte må beregne litt ekstra vekt i sekken 

Pris:
Medlemspris for barn (0-12 år) kr. 60,- og voksen kr. 120,-. Ikke-medlemspris for barn (0-12 år) kr. 120,- og voksen kr. 250,-.
Prisen inkludere turledelse, fellesutstyr, og overraskelser til barna.
Ikke medlem? Les om medlemskap og meld deg inn her

Aktivitetskortet: På denne turen kan du benytte Aktivitetskortet til Bergen Kommune. Ta kontakt linn.senneset@dnt.no så hjelper jeg med påmelding.

Vilkår: Generelle villkår gjelder ved påmelding på alle turer og aktiviteter. På familieturer med Barnas Turlag er det turleders og aktivitetsledernes oppgave å legge til rette for turer og aktivitet. Foresatte har til enhver tid ansvar for sine barn.

Smittevern:  Alle deltakere på aktiviteter plikter å å følge de de regler som til enhver tid er gjeldende: Smittvernregler i Bergen  

Medlemskap
Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 140,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1325,-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Spørsmål?  Ring Barne- og nærmiljøansvarlig i Bergen og Hordaland Turlag på tlf 55 33 58 27 eller send epost: linn.senneset@dnt.no

Kontaktinformasjon:

  • Barnas Turlag Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Åge-Bernt Svendsen
  • Dennis Ginn