Kitekurs på Kroksjøen/Sjusjøen

Kurs

Fra dato
5. februar kl. 10:00
Til dato
6. februar kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Kitekurs, Sjusjøen, Kite, Kroksjøen
Arrangør
DNT ung Lillehammer, Kiteskolen
Turområde
Lillehammer-Rondane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Kitekurs lørdag-søndag 5-6. Februar 2022

Aldersgruppe: 16-26 år

Deltakeravgift 16 - 26 år: 1500kr  

Kitekurs/tur for nybegynnere som ønsker en god inngang til denne fantastiske sporten. Vi drar opp til Kroksjøen Lørdag morgen i nydelige omgivelser på en vindfull dag der vi vil møte instruktør fra Kiteskolen.no. Vi begynner rolig med treningskiter for å få godfølelse for vinden og kreftene som ligger i den. Etterhvert vil det være mulig å prøve større kiter med ski eller brett på beina. Søndagen vil bli fyllt med turer på Kroksjøen eller generelle øvelser for de som ønsker dette.

 

Sikkerhet og krav til deltakere

Krav til deltagere er en sunn forståelse for naturkrefter, temperatur og vær. Viktig å ha med seg skift og varme/vindtette klær. Må også ha med seg skiutstyr og sikkerhetsutstyr som hjelm. Vi vil også anbefale ryggbeskytter. Resten av utstyr for kiting er inkludert i kurset.

Husk at du deltar på kurset under eget ansvar. 

Vi krever at alle har ulykkesforsikring. Mange har ulykkesforsikring inkludert i reiseforsikring, men sjekk. Mange reiseforsikringer har f.eks. dekket ulykker, men ikke ulykker innen fritidssysler. Så derfor er lurt å sjekke dette.

Transport og oppmøte

Oppmøte ved Kroksjøen klokken 10.00 lørdag morgen. Vi holder på til 16.00 avhengig av vær og vind med en god pause i midten. Søndag varer kurset fra 1000 til 1600. Også viktig å ha med seg nok å spise i lunsjen og frokost dersom det blir overnatting, og masse drikke.

Mulig å avtale kjøring fra Haakonshall eller annet avreisested om det er vanskelig å komme seg opp til Kroksjøen selv. Det blir da begrensninger på antall personer i bil, og munnbind skal benyttes. Vi ser helst at deltagere finner en måte å komme seg opp til Kroksjøen på egenhånd.

Utstyr: 

- Snøbrett eller ski 

- Hjelm

- Varme klær for lange dager ute. 

- Mat og snacks for tiden vi skal være ute. 

 

Kitekurs på Kroksjøen/Sjusjøen

Kitekurs lørdag-søndag 5-6. Februar 2022 Aldersgruppe: 16-26 år Deltakeravgift 16 - 26 år: 1500kr   Kitekurs/tur for nybegynnere som ønsker en god inngang til denne fantastiske sporten. Vi drar opp til Kroksjøen ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Knut Eirik Olsen