Topptur til Storefjell på Håøya

Fellestur

Dato
24. april kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Skienturlag, Eidangerfjorden, Kysten
Arrangører
Skien Turlag, DNT Telemark
Turområde
Vestfold, Skrim og Luksefjell (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på en vakker vårtur på Håøya!

Håøya i Eidangerfjorden er et naturreservat, og våren er særdeles vakker her. På denne tiden har det begynt å gro godt i bregneskogen og da er den både trolsk og vakker. 

Fra toppen av Storefjell er det praktfull utsikt over skjærgården og fjordområdene omkring. Helt i fra Brunlanes med Helgeroa og Mølen som ytterpunkter i sør, til Jomfruland og Stråholmen lengre i vest i havstrekket ligger skjærgården som en perle med rekker av holmer og skjær innover fjordområdene mot Brevik. 

Det kan stedvis være litt kronglete i begynnelsen av løypa langs Mørjefjorden, og enkelte steder må man nok belage seg på litt småklyving. Man bør være vant til litt ujevnt terreng. 

Etter 1 km inne ved hytteområdet ender stien på en liten grusvei som følges videre i et svært så lettgodt og trivelig terreng. Nede ved et lite hvitmalt hus passerer løypa over et vakkert grøntområde, før den fortsetter ned og langs bukta innover mot Vrangsund og øyforbindelsen over sundet. 

Inne på øya, rett over på den andre siden for gangbroa, er det satt opp en stor informasjonstavle med kart over løypenettet videre. Vi følger blåmerket sti opp til Blåbærmyrdammen og tar herfra retning opp mot Storefjell til venstre. Naturen innover her i dette indre øy-landskapet er preget av en underlig og trolsk stillhet, skjermet av trange, opprevnete, små passasjer. Oppover her i disse høyestliggende områder av øya, former naturlandskap seg på en ganske så spennende og særegen måt. At øya en gang har hatt et rikt dyreliv, hvor også bjørnen hadde sitt område, er ikke til å unders over. 

Lengde: Ca. 8 km Tur/Retur.

Parkering: Innerst i Mørjefjorden på høyre side av veien. Gå oppover og forbi bommen og vi møtes rett bak den. 

Påmelding på nett.

 

Topptur til Storefjell på Håøya

Bli med på en vakker vårtur på Håøya! Håøya i Eidangerfjorden er et naturreservat, og våren er særdeles vakker her. På denne tiden har det begynt å gro godt i ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Marit Gravklev