Rosskreppfjorden rundt (615)

615

Aldersgrense

Planleggingsmøte

Planleggingsmøte tirsdag  9.august 2022, kl 1800 i Klostersalen - Olav V's gate 18, 4001 Stavanger.

Dag 1 - til Taumevatn

Starter inn Ramsdalen. Ruten fortsetter i nordvestlig retning opp gjennom dalen til Austre Skjerevatn (947moh), Vestre Skjerevatn (983moh) og Åklævatnet (1025moh). Elva følges videre over til Mæ sunnå (1052moh), hvor løypen krysser isen i nordlig retning og deretter skrår nordvestover for å passere Bekkjedalsknuten og Anglaugknuten på vestsiden. Det bærer videre slakt nedover i samme retning gjennom Anglaugdalen. Ved enden av dalen dreier løypen nordover og passerer vest for Knudane på vei ned til Taumevatn Turisthytte (792moh) som ligger i sørenden av Taumevatn (784moh).

ca 14 km, 4 timer

Dag 2 - til Kringlevatn via Storevatn

Ruten går forbi sørenden av Taumevatn og passerer en sammenrast dyregrav; plassert mellom berget og vatnet. Stien fortsetter opp draget øst for Oselega hvor bekk steingås eller vades ved høy vannføring. Veidelet for turen via Endefiske. Videre jevnt oppover grusbakker og gjennom fjellbjørkeskog til Tarjeisånæ som krysses på helårsbro. Etter å ha passert en liten fjellrygg kommer du til utløpet av Storevatn. Elva krysses på helårsbro. Videre i lettgått terreng på vestsiden av Storevatn fram til hyttetunet.

Fra hyttetunet går ruten nordover i lettgått høyfjellsterreng langs vestsiden av Varetjørn. Videre langs den gamle Skinnveien og mot det høyeste punktet på ruta, Varebrotet (1150 moh.) Deretter følges løypa fram til stidelet mot Bossbu, og videre gjennom frodig terreng fram til hytta.

19 km , 8 timer

Dag 3 - til Bossbu, dette blir en lang og tung dag

Starter tidlig slik at vi har hele dagen + litt på oss

Sørover til stidelet til Storevatn. Herfra østover og til vad over Ljosåni. Ved stor vannføring kan det være vanskelig å komme over elva. Videre bratt opp over nordenden av fjellmassivet Rjuven til høyeste punktet på ruta ( ca. 1340 moh.). Så mer mot sørøst. Bratt ned Heimre Skammestigen til Skammevatnet. Vad over elva her. Videre i kupert terreng til Bossbu

20,7 km, 8 timer

Dag 4 - til Svartenut

Over ei bru et par hundre meter sørøst for hytta. Videre i lettgått gressbevokst terreng. Over Auguntjørnristi og bratt ned til Auguntjørnstøylen (i bruk til 1950-årene). Flatt og lettgått ut dalen til Svartenut.

10,1 km, 3 timer

Etter to lange dager, får vi dag en kort tur til Svartenut. Vi bruker tiden, og stopper og tar oss et bad i finværet. Er det noe mer futt i beina, tar de som vil en liten ekstra tur i nærområdet. På Svartenut må vi selvfølgelig ta oss en dusj i fossen rett ved hytta, så ta med badetøy.

Dag 5 - tilbake til sivilisasjonen, ned til Brokke-Suleskar vegen

Sommerbrua over Risåni like ved hytta blir lagt ut i juni og tatt inn i slutten av september. Lang slak motbakke sørvestover, ned til Risåkvæven og over til Skrubbsåni som vades lett. Videre ut til Øvre Kleivi og stidelet til Evardalen. Herfra opp et bratt skar i Svartløkjefjellet med godt utsyn mot Evardalen. Så ned en bratt dal og forbi den karakteristiske Kyrkjeknausen, en spiss kjegleformet knaus. På vestsida av Ivlungsvatn er det myrlendt. Til Brokke-Suleskarvegen.

Ca 14 km, 5 timer

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Viktig informasjon

Turledere: Hege Jåsund (99266649) og Åse Sellereite

Medlem i DNT / ikke medlem
1800 kr / 2200kr

Prisen dekker
Prisen inkluderer, middag, turledere og overnatting i hytter. Frokost, lunsj og snacks medbringes av den enkelte.

Pakkeliste

Utstyr som deltakerne må ha med

Vi anbefaler alle å følge DNTs pakkeliste for sommerturer. Husk hodelykt med ekstra batterier!

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no. Husk at det er ikke er nødvendig å kjøpe nytt utstyr for alle slags aktiviteter! Tenk på miljøet og kjøp brukt, lån eller lei utstyr. Miljøvett er fett! Ta gjerne kontakt med oss hvis det er utstyr du trenger som ikke finnes på Frilager. Det pleier å ordne seg.

Krav til deltakeren
Du må være i normalt god form og være vant til å gå i fjellet. Den lengste dagsetappen er 20,7 km lang og tar rundt 8 timer. Alle bærer sekk med eget utstyr pluss litt av den felles maten.

Spesielle behov
Vi ber om at deltakere med sykdommer eller matintoleranser som kan påvirke turen gi beskjed om dette i kommentarfeltet ved påmelding.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Torkel Berland Reinersten, på e-post torkel@stf.no.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook og Instagram