Sommereventyr på Hardangervidda (DNT 26-45)

Fellestur

Fra dato
3. juli kl. 11:00
Til dato
9. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Telemark, Aktivitet Fottur, Hyttetur, Hardangervidda, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Hytte, Voksne, Fjelltur, Hytte-Til-Hytte-Sommer, Hyttetilhytte
Arrangører
DNT Telemark, DNT 26-45 Telemark
Turområde
Hardangervidda
Dette arrangementet er over!

Bli med DNT 26 - 45 Telemark på en uke med sommereventyr på Hardangervidda. Turen går på østsiden av vidda gjennom et langstrakt og fantastisk vakkert landskap.

På turens første dag løftes vi opp på fjellet med Krossobanen før turen fortsetter innover Hardangervidda. Dagsetappene er lange, og vi går både på og utenfor sti. Vi overnatter på betjente hytter, hvor vi får måltidene servert og selvbetjente der vi i fellesskap tilbereder maten. På turens siste dag fraktes vi hjemover med båt over Møsvatn.

 

Dag 1: Gvepseborg - Helberghytta 

Avstand: ca. 7 km Gangtid: 3 timer

Oppmøte utenfor DNTs Telemarks lokaler i Skien klokken 08:00 eller utenfor Krossobanen på Rjukan klokken 11:00. Google Maps: https://tinyurl.com/3ejstmvx.

Turen til Helberghytta går på merket sti i lavfjellskog og på vidde. Kvelden bruker vil til å lage felles middag og bli bedre kjent med hverandre.
 

Dag 2: Helberghytta - Kalhovd turisthytte

Avstand: ca. 21 km Gangtid: 7 timer.

Den merkete ruta går sørøstover til et stidele 1-2 km fra hytta og så nordover. Mesteparten av ruta går på sti, men rundt Kaldhovddammen og bort til hytta går stien delvis på sykkelvei. Kalhovden turisthytte er den første betjente hytta vi skal overnatte på. Her får vi servert en 3 retters middag når vi kommer frem og en deilig frokost når vi drar.
 

Dag 3: Kalhovd - Stordalsbu 

Avstand: ca. 20 km. Gangtid: 6 timer

Første del av turen går vi drøyt 1 1/2 t på bilvei frem til Vestre Stegaros. Herfra er det ca. 4 1/2 t videre til hytta på merket løype. Kvelden brukes til hvile, lage felles middag og sosialt hygge.


Dag 4: Stordalsbu - Lågaros 

Avstand: ca 20 km. Gangtid 9 timer.

Denne dagen følger vi først stien retning Mogen før vi tar av nordvestover inn i ukjent terreng mot Lågaros. Ruten vi skal følge går langs Sletteåi og innsjøen Kallungsjåen. Dette vil nok være turens mest utfordrende etappe siden vi skal gå utenfor merket løype. Tiden vi ender med å bruke avhenger av gruppens hastighet og forholdene vi møter underveis. Vel fremme på Lågaros lager vi felles middag og nyter den fine utsikten fra hytta.


Dag 5: Lågaros (hviledag)

Avstand: 0 Hviletid: Hele dagen

Vi sover lenge og spiser sen frokost. Denne dagen trenger vi å hvile føttene og vi skal derfor tilbringe dagen på hytta eller rett i nærheten av hytta. Kanskje blir det en liten dukkert i et av vannene.


Dag 6: Lågaros - Mogen 

Avstand: ca 15 km Gangtid: 5 timer

Denne dagen går vi på merket sti ned til Mogen turisthytte. Vel ned på Mogen serveres det 3 retters middag og vi kan ta en velfortjent hvil i peisestuen resten av kvelden.

 

Dag 7: Mogen – Rjukan

Vi får servert frokost på turens siste dag. Båten Fjellvåken II tar oss til Skinnarbu. Båtturen tar drøyt 2 timer og er en flott opplevelse. Buss fra Skinnarbu til Rjukan. Turen avsluttes på parkeringen til Krossobanen.

 

Gradering: Krevende

Denne turen har lange dagsetapper og noe kupert terreng. På dag 4 vil være etappen gå utenfor merket løype med noe variert underlag. Turen krever at du er i normal fysisk form med god utholdenhet og har erfaring med å gå med sekk.


Utstyr:

Se DNTs pakkeliste for sommerturer.

På grunn av sikkerheten i fjellet er det viktig at du leser pakklisten grundig og tar med deg alt du trenger. Været kan snu fort i fjellet, men riktig utstyr gjør dårlig vær mer håndterlig. Fjellskoa bør være inngått og kunne gi god støtte til føttene. Du bør ha trent med sekken du skal bruke.

Pass også på at du ikke pakker for mye i sekken. Hva må du ha? Og hva er bare kjekt å ha?
 

Plasser:

Maks 12 deltakere + 2 turledere.
 

Kart, hytte og ruteinformasjon:

Turkart:
Hardangervidda Øst 1:60.000. Fås kjøpt på tursenteret i Skien eller dnt.no

Om hyttene:
            Helberghytta
            Kalhovd turisthytte
            Stordalsbu
            Lågaros
            Mogen turisthytte


Mer info om noen av dagsetappene:
            Gvepseborg (Rjukan) - Helberghytta
            Helberghytta - Kalhovd turisthytte
            Lågaros - Mogen turisthytte


Forbehold

Oppgitte gangtider tar utgangspunkt i en snittfart på 3km/t. Tiden vi faktisk bruker avhenger av gruppens hastighet og forholdene vi møter underveis. Tid til pauser kommer i tillegg. 
Turen gjennomføres med forbehold om nok antall deltakere. Programmet kan også bli endret hvis forholdene tilsier at dette er nødvendig.

 

Pris:

6 500,- for medlemmer. Ikke-medlemstillegg 1500,- Bli medlem i DNT.

Turpakken inkluderer:

  • 2 overnattinger på betjent hytte
  • 4 overnattinger på selvbetjent hytte
  • Alle måltider (frokost, niste/termos og middag. Unntak: første dag kun middag. Siste dag kun frokost + niste/termos)
  • 3 retters middag på Kalhovd og Mogen
  • Transport(båt + buss) mellom Mogen og Rjukan
  • Turledelse 

Du må selv ta med nistemat og drikke til første turdag, samt penger til Krossobanen.


Påmelding og betaling
Påmelding frem til 26. juni 2022.
Meld deg på via den røde knappen "Meld deg på", og husk å oppgi eventuelt DNT-medlemsnummer, kontaktinfo til pårørende og eventuelle matallergier.
NB: Endelig plass på turen blir bekreftet når innbetaling er gjort. Betalingsinfo sendes ut til dem som melder seg på.
Eventuelle avmeldinger: må sendes før 19. juni 2022 (merk: påmeldingen er dermed bindende etter denne datoen).

 

DNT 26 - 45: DNT Telemark 26 - 45 er et tilbud av turer og aktiviteter for alderssegmentet 26 - 45 år. Formålet med gruppen er å få flere unge voksne fra Telemark ut i skogen, ved sjøen og på fjellet. Ved å dra på tur sammen kan vi skape gode naturopplevelser og vennskap på tvers av Telemark.
DNT 26- 45 er støttet økonomisk av Telemark fylkeskommune. Deltakerne på denne turen må derfor være mellom 26 - 45 år

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ottar Øvrum
  • Are Thunes