Avlyst Stranddalshytta og Blåsjø

Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Fjelltur, Hyttetur, Flora
Haugesund Turistforening
Ryfylkeheiane (se kart)
Dette arrangementet har allerede startet!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Avreise fra Flotmyr fredag 12. august kl. 15.00 i egne biler. Vi kjører til Oddatjørndammen og parkerer noen biler der til returen søndag. Deretter kjører vi tilbake til Øvre Moen og går til Strandalshytta for overnatting. Turen inn til Stranddalshytta tar ca. 2 timer. Av erfaring vet vi at vi blir godt mottatt og får servert et deilig varmt måltid om kvelden.

Lørdag spiser vi en god frokost og lager oss niste, før vi starter fotturen til Krossvatn. Turen går i et variert og spennende terreng over Venaheia og gjennom Vassdalane. Strekningen er ca. 15 km og er beregnet til 7 timer gangtid. Hytta ligger fint til med flott utsikt over Krossvatnet. Om kvelden lager vi middag sammen, med ingredienser fra proviantlageret.

Søndag går vi sørover langs merket sti, men tar av og følger en umerket sti til Skreivassdammen. Vi følger anleggsveien tilbake til Oddatjørndammen, som er den høyeste fyllingsdammen i Norge. Vi går da langs Norges største energimagasin, Blåsjø. Denne etappen er beregnet til ca. 5 timer gangtid.

Ta med selv: Niste fram til middag fredag kveld og brødmat til frokost og niste på søndag.

Antall deltakere: 12

Pris: medlem 2 050 kr  /ikke medlem 2 400 kr.

Prisen inkluderer overnatting på Stranddalen og Krossvatn, 3-rettes middag, frokost og niste på Stranddalen, mat fra proviantlageret på Krossvatn. Reiseutgifter til transport betales direkte til sjåfør.

Ved påmelding turer i 2022:
Grunnet treghet i medlemssystemet kan du oppleve at du ikke får medlemspris om du melder deg på våre turer. Dersom det skjer tar du kontakt med oss på HT-huset for påmelding. audhild.sannes@dnt.no eller haugesund@dnt.no

Turledere: Bjørg Kristin Steinsland tlf. 480 83 587 og Eli S. Severinsen tlf. 977 57 445

Hund på tur:
Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august.

Felles kjøring:
Kostnad for privatkjøring ordnes opp med sjåfør og er 10 kr pr mil pr passasjer pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle.

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å besøke oss i HT-butikken på Bytunet.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Haugesund Turistforening.

Stranddalshytta og Blåsjø

Bli med til Perlen i Ryfylke; Strandalshytta og videre til Krossvatn 12-14 august 2022 Avreise fra Flotmyr fredag 12. august kl. 15.00 i egne biler. Vi kjører til Oddatjørndammen og parkerer ...

Turledere:

• Bjørg Kristin Steinsland