Dagskurs skred for ungdom

Kurs

Dato
13. februar kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs,
Arrangører
DNT fjellsport Romsdal, DNT Romsdal , DNT ung Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Kurset er for deg mellom 13 og 26 år. Formålet med kurset er å gi deltakerne grunnleggende praktisk kunnskap til å håndtere terreng og farer i vinterfjellet.  Deltakerne lærer å gjenkjenne og identifisere heng og fjellsider som er brattere enn 30 grader, samt at de får kunnskap til å omgå og unngå skredfarlig terreng.

Det anbefales at du møter med toppturski, men vi har ikke noe krav til skiferdigheter. Kurset gir en introduksjon til skredfaget slik at du som deltager får en god base å bygge videre på. Vi er ute på tur hele dagen og fokuserer på igjenkjenning av skredterreng, utvikling av gode ferdselsrutiner, samt innføring i bruk av sender/mottaker (skredsøker).

Målgruppe

Kurset er for ungdommer mellom 13 og 26 år passer for skiløpere som ferdes på toppturer og skiturer i bratt terreng. Her på Nordvestlandet er man i skredterreng på de fleste vanlige og populære skiturene som f.eks Kirketaket og Skarven.

Nybegynnere eller erfarne, alle som ønsker skredkunnskap er velkomne. Instruktørene tilpasser opplæringen.

Utstyrskrav

Alle deltakere stiller med/eller utstyres med spade, søkestang, sender/mottaker, grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag, vindsekk og vinterklær. Deltagere må ha ski/ splitboard som egner seg for nedkjøringer og må ha feller til.

Kurssted er Raudheia og oppmøte er parkeringsplassen på Fursetfjellet.

DNT Romsdal har utstyr til å låne ut og de som ikke har eget utstyr må gi beskjed om det.

 

Dagskurs skred for ungdom

Kurset er for deg mellom 13 og 26 år. Formålet med kurset er å gi deltakerne grunnleggende praktisk kunnskap til å håndtere terreng og farer i vinterfjellet.  Deltakerne lærer å gjenkjenne og ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Frode Grødahl